Opleidingspartners

Opleidingspartners
Vanaf het seizoen 2009-2010 heeft Sparta Rotterdam als regionale jeugdopleiding met een aantal amateurverenigingen een samenwerkingsverband. Hiermee vervult Sparta Rotterdam haar regionale functie in haar verzorgingsgebied.

Samenwerking
Sparta Rotterdam maakt een bewuste keuze om met een beperkt aantal verenigingen samen te werken. Hierdoor is er sprake van een hoge mate van exclusiviteit voor de betreffende verenigingen en een goede beheersbaarheid voor Sparta Rotterdam. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van de samenwerking.

De samenwerking richt zich altijd op inhoud en vormt daarmee de inzet voor een duurzame relatie. De verenigingen waar Sparta Rotterdam een samenwerkingsverband aangaat, staan voor items die aansluiten op de RJO Sparta Rotterdam. Zo moet er een gedegen organisatie staan, is het opleiden van jeugdspelers een belangrijk speerpunt, wordt er op een niveau gespeeld dat aansluit op het niveau van RJO Sparta Rotterdam en past de geografische ligging van de club binnen het verzorgingsgebied van de regionale jeugdopleiding.

De coördinator samenwerkingsverbanden draagt zorgt voor de overdracht van de inhoud van de samenwerkingen. De verenigingen worden op technisch, tactisch, facilitair en organisatorisch gebied ondersteund.

Activiteiten
Gedurende de samenwerking vinden er verschillende activiteiten plaats om de ondersteuning te realiseren. Er worden onder andere exclusieve toernooien voor de F/E-pupillen en oefenwedstrijden georganiseerd. Daarnaast bestaan er mogelijkheden om de cursus tot trainer/coach III te volgen, wedstrijden van het eerste elftal te bezoeken, als talentvolle en ambitieuze jeugdtrainer mee te lopen in de opleiding en als jeugdscheidsrechter wedstrijden van de jeugdopleiding te fluiten. Tenslotte worden er players escorts en ballenjongens ingezet bij het eerste elftal.

Verenigingen
De Regionale Jeugdopleiding Sparta Rotterdam heeft samenwerkingen met verschillende verenigingen. Spartaan ’20 en Sparta AV zijn al jaren aan de jeugdopleiding verbonden. RJO Sparta Rotterdam heeft vanaf seizoen 2013-2014 ook samenwerkingen met de verenigingen SHO, Excelsior Maassluis, Stichting SoccerPlus, msv De Betrokken Spartaan en vv Nieuwenhoorn. Sinds seizoen 2015-2016 behoort JVOZ ook tot de opleidingspartners.