Profopleiding

In de profopleiding, waarbij de focus ligt op het klaarstomen van de jeugdspelers voor de stap tot profvoetballer, wordt er steeds meer gestreefd naar het leveren van maatwerk voor de jeugdspelers. De profopleiding bestaat uit de teams van Onder 17 (B1) en Onder 19 (A1). In de visie van Sparta Rotterdam is profvoetballer een vak en daarbij is het aanbieden van maatwerk in de opleiding van essentieel belang om de spelers voor te bereiden op het profvoetbal. Alle activiteiten vinden plaats in Sparta Stadion “Het Kasteel’.

Onder 17

Onder 19

Trainingen en profdagen

Binnen de profopleiding gaat het om perfectioneren. Het draait vooral om herhaling van oefeningen en tactische vaardigheden, zodat de spelers de spelsituaties snel herkennen in de context van het voetballen. In de profopleiding wordt er alleen nog maar maatwerk geleverd. Zo krijgen de spelers te maken met linietraining (technisch/tactisch), core- en krachttraining, coördinatietraining, mentale begeleiding, videoanalyses, studiebegeleiding, voeding en lifestyle. Daarnaast zijn er ook profdagen ingezet (dinsdag en donderdag). Informatie over de profdagen vindt onder het kopje “Profplan”.

Videoanalyse

Videoanalyse is een belangrijk onderdeel dat binnen de jeugdopleiding wordt gebruik om het leerproces van spelers te ondersteunen, want beelden zeggen meer dan woorden. Een uitgebreide uitleg vindt u onder het kopje “Videoanalyse”.

Ontwikkeling speler

De spelers van de profopleiding worden opgeleid vanuit het competentiegericht leren. Zij krijgen te maken met het competentieprofiel per positie. De thema’s zijn ontwikkeling als topsporter, de bijdrage aan het imago van Sparta Rotterdam en de voetbalkwaliteiten (individueel en bijdrage aan het team). De spelers krijgen ook ontwikkelingsgesprekken, waarin wordt besproken wat goed gaat en waar nog aan gewerkt moet worden. Aan het einde van het seizoen wordt er door iedere speler uit de profopleiding een presentatie gegeven over de ontwikkeling als speler gedurende het seizoen. Bij deze presentatie zijn de trainer, prestatiecoach en hoofd opleiding aanwezig. Ook leren de spelers hun zelf organiserend vermogen te ontwikkelen, wat zowel op sociaal gebied als op voetbalgebied van pas komt.

Jeugdopleiding Sparta Rotterdam  2014/2015