Sparta Rotterdam O.11 & O.12 beleven succesvol toernooi

Op het eigen RMC Jeugdcomplex speelden Sparta Rotterdam Onder 11 en Sparta Rotterdam Onder 12 een toernooi. Verschillende teams waren uitgenodigd om deel te nemen, en onder de deelnemers bevonden zich niet alleen Nederlandse clubs. Zo waren er naast Ajax, ADO, AZ en PSV ook twee buitenlandse clubs aanwezig, want uit België kwam Club Brugge op bezoek en namens Duitsland reisde Bayer Leverkusen af naar Rotterdam.

In de leeftijdscategorie Onder 11 bestond de poule naast Sparta Rotterdam uit Ajax, ADO Den Haag, PSV en Club Brugge. In de poule voor Onder 12 teams bevonden zich Sparta Rotterdam, Club Brugge, AZ, PSV en Bayer Leverkusen. Belangrijk om te vermelden is dat er vandaag niet om de eindstanden of podiumplaatsen werd gespeeld. Het toernooi was vooral bedoeld om de teams op de proef te stellen en een flink aantal wedstrijden te laten spelen.

Sparta Rotterdam O.11
De talenten van coaches Wouter van Alphen en Tom Hesselink stonden vandaag zo’n twee uur op de fantastisch geprepareerde grasmat van het RMC Jeugdcomplex. Het accent van vandaag lag binnen het verdedigen. “Geven we volle druk, of laten we de tegenstander komen”, aldus een tevreden trainer Wouter van Alphen.
De coach gaf aan dat de beide ploegen het niveau van de doordeweekse wedstrijd tegen Feyenoord doortrokken.
De organisatie kon terugkijken op een prima O.11 toernooi. Sportieve wedstrijdjes 8 tegen 8, zonder scheidsrechters en dat onder de moeilijke omstandigheden van het weer.

Sparta Rotterdam O.11 in de uittenues tegen de bezoekers uit Amsterdam

Ajax in actie tegen Club Brugge

 

Sparta Rotterdam O.12
De Spartanen onder leiding van trainers Mitchel van Gastel & Casper Nek namen het in twee teams op tegen Bayer Leverkusen, Club Brugge, AZ en PSV. Zij straalden veel energie en werklust uit en wonnen grotendeels hun partijen. Het teamspel was goed en met het enthousiasme werden de tegenstanders goed naar achteren gedrukt. Dit resulteerde in leuke wedstrijden, maar het was vooral nuttig om te zien waar Sparta Rotterdam O.12 staat op dit moment in hun ontwikkeling binnen de hoofdmomenten aanvallen, verdedigen en omschakelen.

Sparta Rotterdam Onder 14 verplettert de leeftijdsgenoten van Club Brugge

Focus bij de Spartanen van trainer Mitchel van Gastel

 

 

 

 

De dag duurde uiteindelijk van 10:00 uur tot 13:00 uur en wij willen alle bezoekende teams enorm bedanken voor hun inzet tijdens dit toernooi. Ook was deze dag niet mogelijk geweest zonder de geweldige inzet van het keukenpersoneel, de barmedewerkers, de overige vrijwilligers  en de volledige staf van de deelnemende teams van onze jeugdopleiding. Het was een geslaagde dag waar we met veel plezier op kunnen terugkijken!

You may also like...