Sparta Rotterdam O.12 strijdt op eigen terrein om kampioenschap

De pupillen van Mitchel van Gastel spelen vanmiddag om 17:00 uur in een direct duel met Ajax om het kampioenschap. In aanloop naar deze kraker spraken wij de trainer om kort vooruit te blikken.

De uitwedstrijd werd bij de Amsterdammers verloren. Lang bleven de twee teams dicht bij elkaar, maar Ajax wist toe te slaan toen de keeper uitviel na een blessure. Toch ziet de trainer de nederlaag zeker niet als een voorteken voor vanmiddag.
“Ik verwacht vanavond een totaal andere wedstrijd. De jongens hebben grote stappen gemaakt en zijn zeker als team naar elkaar toegegroeid. De wil om te winnen is sterk toegenomen.”

Naast het feit dat de O.12 als team is gegroeid, hebben de spelers zich ook op individueel niveau behoorlijk ontwikkeld.
“Ook als je hiernaar kijkt, zie je dat de jongens gegroeid zijn. De potentie spat ervan af en je ziet dat ze het maximale uit zichzelf willen halen. Dit is ook een vereiste op het niveau waarop we nu spelen. Voor iedere meter wordt gevochten.”

Coordinator Pjotr van der Marel over de O.12: “De O.12 is een fantastische groep om mee te werken. Zeer leergierig en zoals Mitchel aangeeft, een groep met potentie. We zijn dan ook trots dat deze Spartanen zich zo goed ontwikkelen. Dat is voor ons als opleiding van veel groter belang dan het behalen van een eventuele titel.”

We wensen onze oudste spelers van de voetbalschool veel plezier!

You may also like...