Team in de Spotlight: Sparta Rotterdam O.11 Deel 2

In de rubriek Team in de Spotlight lichten we elke week 1 team van de jeugdopleiding uit. We stellen ze aan u voor en volgen hen tijdens de voorbereiding op de eerstvolgende wedstrijd. Wie is de tegenstander? Wat zijn de accenten deze week? Deze zaken komen aan bod tijdens het volgen van het team. We kijken mee op de trainingen van dinsdag en donderdag, en volgen hen op de wedstrijddag zelf. Sparta Rotterdam O.8 & O.9 zijn de revue al gepasseerd en deze week kijken we mee bij Sparta Rotterdam O.11

 

Na de midweekste overwinning op NEC trainde Sparta Rotterdam O.11 op donderdag, en nam het zaterdagochtend rond de klok van 10:30 uur op tegen ADO Den Haag. Op sportcomplex De Aftrap speelden de mannen van trainer Wouter van Alphen tegen de leeftijdsgenoten uit de leeftijdsgenoten van ADO. De wedstrijd werd met 28-12 gewonnen, maar de trainer had genoeg te vertellen over wat hij allemaal had gezien. “Ik vond dat de uitslag een vertekend wedstrijdbeeld opleverde. Over twee veldjes werd er met 28-12 gewonnen, waar het ene team uiteindelijk zijn wedstrijd verloor. Vooral binnen het een tegen twee creëren was er te weinig bereidheid bij het verliezende team. Het laatste blokje werd 4-0 voor ADO en 10-1 voor Sparta Rotterdam. Binnen het verdedigen wilden we binnen de duels de verdediger over het verkeerde been dwingen. Binnen de duels waren er momenten dat ik dit terug heb gezien, maar nog niet vaak genoeg.”

Er valt dus nog wel het een en ander te verbeteren volgens de trainer, maar toch had hij een zware ochtend. “We hadden vooraf met de twee teams een doelstelling afgesproken. Bij team B moest er de laatste wedstrijd met 4-1 geworden wonnen, en voor elke goal extra moest ik 10 keer opdrukken. Het B-team won met 10-1, dus dat was wel even een zwaar moment voor mij, haha.” Aan de kant van het A-team liep het anders. Het doel was om de nul te houden en bij elke tegengoal moesten ze vijf keer opdrukken. Na een 4-0 verlies moest het team dus 20 keer opdrukken, zoals afgsproken.

You may also like...