Team in de Spotlight: Sparta Rotterdam O.13 Deel 2

In de rubriek Team in de Spotlight lichten we elke week 1 team van de jeugdopleiding uit. We stellen ze aan u voor en volgen hen tijdens de voorbereiding op de eerstvolgende wedstrijd. Wie is de tegenstander? Wat zijn de accenten deze week? Deze zaken komen aan bod tijdens het volgen van het team. We kijken mee op de trainingen en volgen hen op de wedstrijddag zelf. Deze week nemen we een kijkje bij het Sparta Rotterdam O.13 van trainer Dominique de Bodt.
Sparta Rotterdam O.13 speelde gisteren als koploper thuis tegen de nummer drie PSV. In een rechtstreeks duel werd uitgemaakt wie er op de eerste plaats zou komen. Behield Sparta Rotterdam de koppositie of kwam PSV langszij? De oefenwedstrijd tegen FC Amsterdam van afgelopen dinsdag bood in ieder geval voldoende stof tot nadenken voor de trainer, die vond dat zijn ploeg onvoldoende energie stopte in de openingsfase. Hij gaf aan tegen PSV anders te willen zien en kreeg uiteindelijk ook een antwoord van zijn ploeg op het veld.

Uiteindelijk zou Sparta Rotterdam O.13 met 2-1 winnen van de Eindhovenaren. Na wat kleine kansen te hebben gemist kwam PSV terecht voor. De Spartanen gaven het niet op en scoren net voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft kreeg PSV 2 grote kansen en lieten deze gelukkig onbenut. Hierna werden de Spartanen dreigender en op strijdlust werd de 2-1 gemaakt en de 3 punten in Rotterdam gehouden. Het had in Dominique de Bodt dan ook een tevreden trainer. “We begonnen met veel meer beleving aan de wedstrijd dan de vorige twee wedstrijden. In de eerste helft was de veldbezetting van PSV beter waardoor we moeite hadden met het in duel komen en ballen veroveren. Binnen het accent waren we voldoende aan de slag om de overtal te creëren maar nog niet optimaal. Het stond terecht bij rust gelijk en hebben in de tweede helft laten zien dat we met hard werken ook goed resultaat kunnen bereiken. De veldbezetting was beter dan in de eerste helft binnen zowel verdedigen als aanvallen en dat resulteerde in de laatste 20 minuten in wat goede kansen. Tevreden dat we ongeacht het resultaat maximaal hebben gegeven als individu en als team. Voetballend kunnen we aan de bal nog stappen maken! Ook in wedstrijden als deze willen we dominant zijn aan de bal. Dit is een ontwikkeling voor de spelers die komende periode op het programma staat.”

You may also like...