Team in de Spotlight: Sparta Rotterdam Onder 9

 In de rubriek Team in de Spotlight lichten we elke week 1 team van de jeugdopleiding uit. We stellen ze aan u voor en volgen hen tijdens de voorbereiding op de eerstvolgende wedstrijd. Wie is de tegenstander? Wat zijn de accenten deze week? Deze zaken komen aan bod tijdens het volgen van het team. We kijken mee op de trainingen van dinsdag en donderdag, en volgen hen op de wedstrijddag zelf. De rubriek wordt afgetrapt met Sparta Rotterdam O.9, dat komende zaterdag de stadsderby speelt tegen Feyenoord.

De trainer van Sparta Rotterdam Onder 9, Jim Camphens, vertelt ons alvast wat de bedoeling is deze week. Sparta Rotterdam O9 is deze week bezig binnen de teamfunctie aanvallen met het vrij lopen zonder bal. ‘’We leren de spelers dat ze door moeten bewegen na elke actie of pass, zodat ze de bal weer terug kunnen krijgen. Als alle spelers zonder bal continue bezig zijn met vrij komen in de ruimte, geeft dat de speler aan de bal ook genoeg opties om een goede keuze te maken met bal.”
Dat is dus duidelijk. We hebben na de eerste training aan de spelers gevraagd wat er deze week op het programma staat, en dit was hun antwoord:

Donderdag gaan we weer kijken bij de O.9, om te zien hoe het staat met de voorbereidingen op het duel met Feyenoord van zaterdag!

You may also like...