Wedstrijdverslagen zaterdag 11 november

De uitslagen van dit weekend zijn weer bekend, en de meningen van de trainers ook. Lees gauw verder voor de verslagen!

 

 

Sparta (AV) O.9 – Sparta Rotterdam O.8
Vandaag speelde de O.8 een goede wedstrijd tegen Sparta AV, vond de trainer. “Van begin af aan waren we de betere partij met als doelstelling: binnen 3 seconden klein maken en druk zetten. Dit werd met fases goed uitgevoerd. Verbetering vonden wij dat we meer als team verder vooruit kunnen verdedigen omdat we vaak pas op onze helft in duel kwamen en hierdoor de tegenstander vaak van afstand de mogelijkheid kreeg om te schieten.” De wedstrijd werd met 7-5 gewonnen.

Sparta Rotterdam O.9 – Vitesse O.9
Op het eigen RMC Jeugdcomplex won de formatie van trainer Jim Camphens met 31-9 van Vitesse en daar had de trainer genoeg over te zeggen. “Vandaag lag het accent op verdedigen. De dichtstbijzijnde speler binnen moest 3 seconden een duel spelen,  het liefste direct op de tegenstander, met de overige spelers in de as. Ik heb genoten van de bereidheid en energie die de mannen erin gooiden vandaag. Een enorme drive gezien, die tekenend is voor de Sparta-norm. Met elkaar in de as verdedigen gebeurde ook goed, ik ben er echt trots op. Een verbeterpuntje is de restverdediging na balverovering. We gingen nu nog met zijn allen vooruit, waardoor we soms een goal tegen kregen in de omschakeling. Hier gaan we volgende week mee aan de slag.”

Sparta Rotterdam O.10 – FC Den Bosch O.10
Sparta Rotterdam O.10 won vandaag met 29-20 van FC Den Bosch. “Vandaag stond het verdedigen centraal. Ik wilde dat onze spelers binnen drie seconden een duel zouden spelen tegen hun leeftijdsgenoten van Den Bosch”. De O10 speelde vandaag met een kleinere bal, namelijk een “viertje”, dit vanuit het oogpunt van differentieel leren. Ook waren de teams verdeeld op leeftijd: een jong team (geboren in het eerste half jaar) en oud team (geboren in het tweede gedeelte van hun jaar). Uiteindelijk leverde dat dus een overwinning op voor de Spartanen van trainer Pjotr van der Marel. “Ik vond vandaag het verschil tussen beide ploegen verwaarloosbaar, en ben tevreden over het verdedigen, met name het klein maken, maar binnen aanvallen schoten we te kort in het uitspelen van de 2 tegen 1 en onze passing over de grond.”

ADO Den Haag O.11 – Sparta Rotterdam O.11
Op sportpark De Aftrap won het Sparta Rotterdam O.11 van trainer Wouter van Alphen met 28-12 van ADO Den Haag, maar de trainer vond dat de uitslag een vertekend wedstrijdbeeld opleverde. “Over twee veldjes werd er met 28-12 gewonnen, waar het ene team uiteindelijk zijn wedstrijd verloor. Vooral binnen het een tegen twee creëren was er te weinig bereidheid bij het verliezende team. Het laatste blokje werd 4-0 voor ADO en 10-1 voor Sparta Rotterdam. Binnen het verdedigen wilden we binnen de duels de verdediger over het verkeerde been dwingen.”

Sparta Rotterdam O.12
Onder leiding van trainer Mitchel van Gastel werkte Sparta Rotterdam O.12 een training af op het RMC Jeugdcomplex.

MVV O.13 – Sparta Rotterdam O.13
Sparta Rotterdam O.13 heeft onder leiding van trainer Dominique de Bodt de bekerwedstrijd bij MVV omgezet in een 0-6 zege. Het team begon zeer sterk aan deze bekerwedstrijd en stond na 9 minuten al terecht met 0-3 voor. Helaas was de ruststand niet groter en lieten de Spartanen wat (grote) kansen onbenut. Na rust werd de score verhoogd naar 0-6. ”We begonnen goed aan de wedstrijd en dat was niet alleen te zien in de uitslag, maar ook aan het spelbeeld. Na de 0-3 werd ons baltempo te laag en hadden we moeite met het creëren van ruimte en kansen omdat MVV het heel compact hield. De tweede helft ging dit veel beter en zag je dat wij duidelijk in alle teamfuncties veel verder zijn dan MVV. We zijn terecht een ronde verder in de beker en dat verdienen de mannen ook!”

Sparta Rotterdam O.14
Voor Sparta Rotterdam O.14 stond er een teamactiviteit op het programma.

NEC/FC Oss O.15 – Sparta Rotterdam O.15
Op sportpark De Eendracht verloor Sparta Rotterdam O.15 met 1-0 van NEC. Trainer Brian Groeneweg had veel te vertellen over de wedstrijd. “Dag en nacht verschil tussen eerste en tweede helft. De eerste helft lag er te veel ruimte in de achterhoede, waardoor we steeds naar achteren liepen en de ruimtes te groot werden. Voetballend was het redelijk, maar in een te laag tempo. De 1-0 van was dan ook terecht te noemen. De tweede helft was stukken beter. Er werd sneller druk gezet, waardoor de bal snel op de helft van NEC veroverd kon worden. Ook was er binnen het aanvallen meer overtuiging en dat was te zien in het baltempo. Helaas konden we onszelf niet belonen met een doelpunt.”

Sparta Rotterdam O.16
Ook Sparta Rotterdam O.16 speelde geen wedstrijd en voor hen stond er een teamactiviteit op het programma.

Sparta Rotterdam O.17 – sc Heerenveen O.17
De spelers van trainer Paul Simonis wonnen vandaag met 5-0 op Het Kasteel van sc Heerenveen. De trainer vertelde ons wat hij van de wedstrijd vond. “Heerenveen was erg verdedigend ingesteld, en op eigen helft kregen wij alle tijd en ruimte. In het eerste bedrijf weinig echte kansen kunnen creëren door het compacte spel van de Friezen. De 1-0 komt voort uit een ingestudeerde corner (gepikt van het 1e elftal). Vlak voor rust een beauty van een doelpunt na een snelle aanval. Na rust heel snel op 3-0 na goed druk zetten op de helft van de tegenstander.
De wedstrijd was gespeeld, en Sparta speelde in die fase slordig maar kwam ook niet in de problemen. De 4-0 en 5-0 waren mooie afsluiters van een goede pot tegen een vlak Heerenveen.”

You may also like...