Wedstrijdverslagen 7 oktober 2017

Dit weekend troffen de teams verschillende tegenstanders, zowel thuis als uit. Zo ontvingen de O.15 & o.16 Almere City en Roda JC, en reisde de O.14 bijvoorbeeld af naar Volendam voor een wedstrijd tegen de plaatselijke FC.

Sparta Rotterdam O.8
Voor de spelers van trainer John van Kaam stond er een training op het programma.

FC Utrecht O.9 – Sparta Rotterdam O.9
Uit bij FC Utrecht won het team van trainer Jim Camphens met 14-27. De trainer was deze week aan de slag gegaan met de omschakeling van verdedigen naar aanvallen, wat volgens hem goed terug te zien was. “De spelers hebben tijdens de trainingen deze week samen een plan verzonnen hoe we na de balverovering zo snel mogelijk bij de goal van de tegenstander kunnen komen. Leuk om te zien dat dit vandaag, onder prima weerstand, vaak is gelukt.”, aldus de trainer.

Sparta Rotterdam O.10 – ADO Den Haag O.10
De Spartanen van trainer Pjotr van der Marel verloren met 14-15 van de leeftijdsgenoten uit de Hofstad. “De twee teams waren aan elkaar gewaagd”, vertelde de coach na afloop. “Ik ben het meest tevreden over het uitspelen van van de 2 tegen 1 situatie. Zeker aan begin van de match kwamen we er een aantal keer prima uit!”. De afgelopen trainingsweek trainde de O.10 op het omschakelen naar aanvallen. “We zochten overduidelijk naar ons ‘klik’ moment”. Dit hielden we twee blokjes vol, daarna was ADO net wat sneller binnen omschakelen dan wij.”

De spelers vieren de zege op PSV.

Sparta Rotterdam O.11 – PSV O.11
Thuis wonnen de spelers van coach Wouter van Alphen met 14-6 van PSV, waarbij hij genoeg positieve punten zag.”Ook wij zitten in het thema omschakelen van verdedigen naar aanvallen. Gefocust werd op het dieplopen van de speler zonder bal, (spelers hebben vanuit de 6 tegen 6 naar 8 tegen 8 nog moeite met het vinden van de ruimte achter de verdediging) en het herkennen van deze situatie ging een aantal keer erg goed.
Vandaag een prima Sparta gezien met een aantal hele mooie goals!”

Sparta Rotterdam O.12 – Ajax O.12
De ploeg van trainer Mitchel van Gastel speelde vandaag op Het Kasteel tegen Ajax, waar het met 1-3 verloor. Ondanks het verlies zag de trainer wel aanknopingspunten. “Door de kleine ruimtes op het veld was het lastig om balbezit te houden en daar ging Ajax beter mee om. Spelers gaan steeds beter herkennen waar de ruimte komt, alleen ging dat vandaag niet snel genoeg en dat nemen we weer mee naar volgende week.”

NEC/FC Oss O.13 – Sparta Rotterdam O.13
Trainer Dominique de Bodt was meer dan tevreden over de wedstrijd van zijn team, die met 2-6 gewonnen werd. “Ik ben het meest tevreden over het algemene spelbeeld en de dominantie die we hadden aan de bal en zonder bal. Het was een genot om de spelers aan de slag te zien met hun individuele doelen. Deze week kleine stapjes gemaakt en daar kunnen ze op voortbouwen. Ik ben zowel tevreden met de individuele als team ontwikkeling.” klonk het uit de mond van de trainer.

FC Volendam O.14 – Sparta Rotterdam O.14
Met maar liefst 8 afwezigen maakten 12 Spartanen zich op voor de lastige uitwedstrijd bij FC Volendam. Met behulp van drie O.13 spelers trokken de Spartanen ten strijde, en dat leverde een zeer knappe 0-1 zege op, vond trainer Ruben den Uil. “De Spartanen herkenden steeds vaker en beter momenten om te combineren en momenten om diepte te zoeken in balbezit.  In verdedigen werd agressief de hele wedstrijd druk gezet, maar desondanks werden veel duels verloren door fysieke verschillen. Ik ben zeer trots op de drive en inzet van mijn team vandaag.”

Sparta Rotterdam O.15 – Almere City O.15
Tegen Almere City hoefde de ploeg van trainer Brian Groeneweg zich weinig zorgen te maken. Er werd met 2-0 gewonnen en de trainer was tevreden, maar toch had hij wel een aantal kanttekeningen. “Eenzijdige pot waarbij wij sterker waren dan Almere City, we domineerden de wedstrijd.Almere had welgeteld 0 schoten op doel.
In alle teamfuncties een ruime voldoende, met name het omschakelen van aanval naar verdedigen, waarbij er constant snel druk op de bal was. In het aanvallen prima momenten in de opbouw die resulteerde in kansen en doelpunten. De ontwikkelpunten zijn dat we rustiger moeten worden in het omschakelen van verdediging naar aanval, en onze kansen vaker moeten afmaken.”

Sparta Rotterdam O,16 – Roda JC O.16
De thuiswedstrijd tegen Roda JC ging met 1-2 verloren, en trainer Tim Roest was ontevreden over de prestatie van zijn team. “We kregen voor rust vele kansen, maar deze werden helaas niet benut”. Doordat de Spartanen slechts eenmaal scoorde, ging Roda er met de punten vandoor.

FC Utrecht O.17 – Sparta Rotterdam O.17
Bij FC Utrecht speelde Sparta Rotterdam met 2-2 gelijk. Trainer Paul Simonis kon leven met het gelijkspel. “Op een drassig en klein hoofdveld waren wij de eerste helft veel in balbezit, maar konden wij weinig voor gevaar zorgen. Wij wisten van FC Utrecht dat zij heel erg op de counter spelen, maar zij gingen ook beter met de omstandigheden om. FC Utrecht kwam dan ook na matig verdedigen van Sparta op 1-0.
Na rust een veel dominanter Sparta, maar ondanks dat konden wij niet tot scoren komen. Een tactische omzetting bracht daar verandering in; binnen een tijdsbestek van 5 minuten komen we langszij en krijgen de mogelijkheid om van 11 meter te scoren na een handsbal van FC Utrecht. Die werd helaas gemist. Een zwak moment in de blessuretijd achterin zorgde voor de 2-1 van FC Utrecht, maar in de 84e minuut maakt een speler van FC Utrecht weer hands. Ditmaal weet Sparta wel te scoren. Gezien het spelbeeld zeker verdiend!

You may also like...