Wedstrijdverslagen van zaterdag 15 april

Hierbij onze wekelijkse wedstrijdverslagen van vandaag en morgen, er worden namelijk veel toernooien afgewerkt. Vandaag won onze O10 het HVV Sterrentoernooi!

Sparta Rotterdam O.9
Sparta Rotterdam O9 was vandaag, samen met O10, te gast bij het HVV Sterrentoernooi in De Haag. Een groot internationaal toernooi voor O9 en O10 pupillen van o.a. Juventus, Paris Saint-Germain, KRC Genk, KAA Gent, PSV en ADO Den Haag.

Na de opening, waarin alle deelnemende teams aan het in grote getallen aanwezige publiek werden voorgesteld, stond de 1e poulewedstrijd op het programma voor de Spartanen tegen Alphense Boys O10. Na een matig begin van de wedstrijd, waarin Sparta al snel op een 1-0 achterstand kwam, werd het na 12 minuten spelen gelijk: 1-1. De Spartanen drongen aan, maar er werd niet meer gescoord. De volgende wedstrijd was tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Sparta kreeg door de fanatieke Hagenezen niet de kans om in hun spel te komen. ADO won de poulewedstrijd met 2-0.

Na de lunch werd er ongelukkig met 3-2 verloren. Een wedstrijd met kansen over en weer, maar waarin de Spartanen er niet in slaagden deze kansen om te zetten in meer doelpunten. De laatste poulewedstrijd werd overtuigd gewonnen door Sparta Rotterdam. Er werd met maar liefst 9-0 gewonnen van NEC Nijmegen O9.

Voor de 5e/6e plaats troffen de Spartanen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Sparta creëerde wederom veel kansen, en won uiteindelijk terecht met 1-0.

Trainer Jim Camphens sloot het toernooi met gemengde gevoelens af. “We hebben vandaag voldoende kansen gecreëerd, maar te weinig gescoord. Voor de goal zullen we rustiger moeten blijven en het overzicht bewaren. Ook moeten we proberen het samen verdedigen langer vol te houden. Een leerzaam toernooi voor onze jongens in een 8 tegen 8 vorm op een half veld”, aldus de trainer.

Sparta Rotterdam O.10
De O10 ging vandaag met twee teams op pad bij twee verschillende toernooien.

De Spartanen van coach Tom Hesselink speelden het Sterrentoernooi bij HVV.
Met in de poule PSG, PSV, AFC, KRC Genk en ADO Den Haag. Na gelijke spelen tegen PSG(0-0) en KRC Genk(2-2) werden de afspraken beter nagekomen en werd er gewonnen van AFC (4-2), ADO (3-1) en PSV (5-2). Hierdoor stond de halve finale op het programma tegen HVV, die verrassend eerste waren geëindigd in de andere poule. Deze wedstrijd werd gewonnen met goed veldspel 1-0. In de finale werd er gespeeld tegen een oude bekende, KRC Genk. Na een 1-1 eindstand volgde er penalty’s. Sparta benutte deze beter en zodoende was de eerste plaats bereikt.

De ploeg van Pjotr van der Marel speelde het tweedaagse  Joer toernooi bij ASV De Dijk. Na een flitsende start tegen Lommel United (4-0), moest de O10 een nederlaag incasseren tegen Schalke 04. (1-2) Gelukkig herpakte de Spartanen zich en wonnen de laatste drie wedstrijden tegen Brommapojkarna (4-0) Balcontrole (6-0) en BFC. (2-0)
Hierdoor is de O10 eerste in de poule geworden, en mag morgenochtend beginnen tegen WillemII om te strijden voor de bovenste plaatsen.
“Ik ben erg tevreden over het uitspelen van de 2 tegen 1 en het komen in de as bij het verdedigen. Prima hoe we deze vorm 8:8 spelen! Ook geweldig trouwens hoe onze jongens meeleefden met de andere groep toen zij hun toernooi wonnen!”

Sparta Rotterdam O.11
Zal morgen in actie komen in Loosdrecht.

Sparta Rotterdam O.12
Vandaag speelde de O12 in Epe het Marco Overmars Toernooi. De O12 begon stroef aan de eerste wedstrijd tegen PAOK Saloniki en had moeite om rust te creëeren in het spel, mede dankzij PAOK dat een fysieke ploeg had en veel druk gaf op de bal. Door een aanval vanuit achteren kwam de O12 goed door en kwam het op voorsprong.

“De tweede wedstrijd was tegen het technische Genk, en konden we beter met de druk omgaan en waren we rustiger aan de bal. Dit maakte het verschil en konden we na een goede aanval scoren, ” aldus coach Mitchel van Gastel.
De derde wedstrijd was tegen Everton en was de O12 heer en meester en maakte dan ook mooie goals en won terecht.

“De vierde wedstrijd was tegen Vitesse en konden we het niet volhouden om de overtalsituaties uit te spelen in de laatste fase en kwamen de fysieke spelers van Vitesse op 1-0 uit een corner.”

De Spartanen werden eerste in de poule en spelen morgen wederom in een poule met de nummer 2 en nummer 3 uit de andere pouls.

Sparta Rotterdam O.13
De O13 olv Brian Groeneweg is actief in Drunen. Vandaag is de O.13 gedeeld 2e in de poule geworden. En speelt morgen de laatste poule wedstrijd tegen Vitesse.

“We draaien een prima toernooi tot nu toe. We zijn in alle wedstrijden de bovenliggende ploeg met fases van goed voetbal en veel kansen”.
HJK Helsinki was de eerste wedstrijd voor de Spartanen, er werd prima verdedigd en deze basis zorgde voor een 2-1 zege.
Coach Groeneweg was het meest tevreden over de tweede wedstrijd regen AFC. Veel druk, en diepgang. Er werd met 4-1 gewonnen.
Tegen Bayer Leverkussen werd er in de laatste minuut verloren.”We hadden die wedstrijd genoeg kansen, maar trokken aan het kortste eind”. Ook de laatste wedstrijd van de O.13 eindigde in een gelijkspel. Op het spreekwoordelijke tandvlees werd de “nul” gehouden. De brilstand was het resultaat.

Sparta Rotterdam O.14 – Spartaan ’20 O.14.
Sparta Rotterdam O14 speelt zinvolle oefenwedstrijd tegen Spartaan O14/O15
Spartaan zakte in tot eigen helft, liet Sparta het spel maken. Sparta had veel balbezit, creëerde goede scoringskansen en scoorde twee keer. In het laatste gedeelte vd wedstrijd speelden beide partijen opportunistischer voetbal, wat beide teams kansen op een doelpunt opleverde.
Eindstand: 2-1.

Sparta Rotterdam O.15
Sparta o.15 speelde vandaag de eerste wedstrijd van de Rotterdam Cup. Het sterke Bayer Leverkussen stond op het programma.

Direct vanaf de aftrap zetten de Spartanen de Duitsers onderdruk op eigenhelft. Dit resulteerde direct in een grote kans voor Sparta maar helaas eindigde de bal in de handen van de keeper. Sparta had het daarna even moeilijk zonder echt kansen weg te. Na 10 min kwamen de Duitser op 0-1 na een snelle counter. Sparta kreeg daarop volgend 3 mogelijkheden om de score gelijk te trekken maar het net werd niet gevonden. Helaas kon de O15 de wedstrijd niet omdraaien in hun voordeel. De Duitsers kregen nog 2 grote mogelijkheden in de omschakeling maar ook zij wisten ook niet meer te scoren. Eindstand 0-1.

Morgenochtend om 10.00 wacht het Amerikaanse Next Gen en later op de dag het Noorse Stabæk.
De o15 gaat hierin proberen om een plek bij de beste 8 te bemachtigen!

Sparta Rotterdam O.16
De O.16 kwam vandaag niet in actie.

Sparta Rotterdam O.17 – SC Heerenveen O.17
De equipe van Demis Xanthopoulos verloor vanmiddag op ’t Kasteel tegen SC Heerenveen.

NEC Fc Oss – Sparta Rotterdam O.19
De ploeg van Frank van Kempen speelde vandaag gelijk tegen NEC. 2-2 was de eindstand van deze wedstrijd.

You may also like...