Wedstrijdverslagen zaterdag 10 februari

Een weekeinde met weinig voetbal op het RMC Jeugdcomplex. Met O.12 en het stadsduel van O.14 zijn er slechts twee thuiswedstrijden afgewerkt. Toch hoefde het overgrote deel van onze jeugdteams niet ver van huis, aangezien het een heuse “derbyday” was waarop Sparta Rotterdam maar liefst twee keer een stadsgenoot trof.


Sparta Rotterdam O.12 – AZ O.12
De Spartanen van Mitchel van Gastel mochten de ochtend openen op het RMC Jeugdcomplex. Tegenstander AZ behoort samen met onze O12 tot de top van Nederland, waardoor de O.12 van een zware kluif verzekerd was. Een hoog niveau was een vereiste, maar dit moest ook nog eens gedurende de gehele wedstrijd volgehouden worden. Gelukkig slaagde de mannen van Van Gastel hier in en werd er met vlagen ook nog eens de derde man gevonden, hetgeen dat deze wedstrijd centraal stond voor de trainer. Er werd met 10-7 gewonnen.

Spartaan’20 O.13 – Sparta Rotterdam O.13
Het equipe van Dominique de Bodt vertoonde afgelopen zaterdag twee gezichten dat uiteindelijk in een nederlaag tegen de opleidingspartner resulteerde. De eerste helft kwam maar moeilijk op gang, en zo kwam onze O.13 al snel op achterstand.
In de tweede helft vertoonde O.13 wél de wil om te voetballen waardoor meer gecreëerd werd en een aanvallend overwicht ontstond. Spartaan’20 wist echter een reeks aan kansen af te slaan en zelf de 2-0 te maken.
Toch wist Sparta Rotterdam door een magistrale uithaal vanaf zo’n dertig meter de kruising te vinden waardoor de aansluitingstreffer een feit werd.
Helaas was er dan toch weer een kleine terugval in het spel en zodoende ontstond er door een fout in de opbouw de kans op de 3-1 die niet onbenut bleef. 
‘We begonnen met weinig beleving en kwamen de eerste helft niet in ons spel. Het begint met de wedstrijdbeleving bij jezelf te creëren. Ik vond niet dat we wakker waren. De tweede helft lieten we zien wat we kunnen en kwamen goed in de wedstrijd. Helaas kunnen we dan niet de 1-1 maken waar we op dat moment recht op hadden. Het creëren van kansen en maken van doelpunten blijft een item waaraan we moeten blijven werken. ‘ aldus trainer Dominique de Bodt.

Sparta Rotterdam O.14 – Feyenoord O.14
In de stadsderby van Rotterdam kwam Sparta Rotterdam net wat tekort en moest strijdend ten onder gaan. In het duel tegen Feyenoord ontbreekt het nooit aan motivatie en dat is ook precies hetgeen dat de wedstrijd vertolkte. De aanloop naar de wedstrijd verliep vlekkeloos waardoor er met een gezonde dosis zelfvertrouwen aan de wedstrijd werd begonnen. Er werd afgelopen week getraind op de twee tegen één situatie op de vleugels. Dit pakte in de wedstrijd goed uit, vooral in de eerste tien minuten.
Hoewel er door beide kanten weinig kansen werden gecreëerd, slaagde Feyenoord er toch in de openingstreffer te maken. Door te trage handelingssnelheid in de opbouw kwam de spits van Feyenoord in een één op één situatie terecht.
Toch wist O.14 nog een mentale tik uit te delen door vlak voor rust een penalty te benutten.
Ondanks de tegenstoot van Sparta Rotterdam, werd het na rust al snel 1-2 voor de bezoekers.
Daarna werd er flink gestreden dat resulteerde in een bal op de paal, een gemiste strafschop én nog een afgekeurde goal. Natuurlijk kreeg Feyenoord ook nog wat kansjes in de counter, maar al met al was een gelijkspel misschien wel meer op zijn plek geweest.

PSV O.15 – Sparta Rotterdam O.15
Een zware dobber voor het O.15 van Brian Groenewegen. Zij gingen op bezoek bij PSV in Eindhoven. De wedstrijd begon evenwichtig maar na een minuut of tien nam PSV de touwtjes in handen.
PSV creëerde echter weinig gevaar omdat het middenveld van Sparta goed werk verrichte.

In de 20e minuut ging het toch mis nadat een één op één werd verloren, hierdoor was een goede voorzet een koud kunstje en kon de spits van PSV binnenkoppen. Na de goal herpakte Sparta Rotterdam zich. In de 32e minuut werd dit beloond door een degelijke steekpass gecombineerd met een uitstekende loopactie: 1-1! De tweede helft werd er voortgeborduurd op het spel van de eerste helft en werden er de nodige speldenprikjes uitgedeeld. Helaas ging PSV perfect om met de kansen die het kreeg. En kwam op 2-1 voorsprong.
Onze Spartanen bleven knokken en dit resulteerde in de gelijkmaker, waardoor de 2-2 een feit was.

Sparta Rotterdam O.16 – Alphense Boys O.17
De O.16 oefende gisterenmorgen tegen Alphense Boys. De Spartanen kwamen na 10 minuten op voorsprong. Net voor rust kwam Alphense Boys komt  op 1-1 door een goed uitgevoerde korte corner. De O.16 wist voor rust te weinig te creëren, terwijl de bezoekers nog tot drie goed uitgespeelde kansen kwamen.

Na rust een beter Sparta dat vaker voor de goal van Alphense Boys kwam. Door een individuele fout en goed uitgespeelde aanval kwamen de Alphenaren op 1-3.  De ploeg van Ruben den Uil bleef doorgaan met het kansen creëren en kwam voor het eindsignaal nog terug tot 3-3. Helaas wist Alphense Boys aan het langste eind te trekken door in de “dying seconds” wederom te scoren uit een corner.

Ajax O.16/O.17 – Sparta Rotterdam O.17
Sparta Rotterdam O.17 reed naar Amsterdam om daar een oefenpot tegen een combinatie-elftal van Ajax te spelen. De intentie van O.17 was om snel rond te spelen om zo onder de agressieve druk van Ajax uit te komen.
Coach Dolf Roks: “Helaas wilden teveel spelers de bal één keer raken waardoor de rust en het samenspel in de eerste helft ontbrak. Gelukkig gaf de O.17 weinig weg maar bezweek onder een prima aanval van de Amsterdammers.”
Na rust was het Sparta Rotterdam dat agressief druk ging zetten en niet zonder succes. De Spangenaren wisten enkele onderscheppingen om te zetten in tegengoals waardoor er aan het eind van de wedstrijd een terechte 1-3 stand op het scorebord stond.

Almere City O.19 – Sparta Rotterdam O.19
Waar O.19 aanvallend spel wilde vertonen en met een zeer aanvallende formatie aan de wedstrijd begon, trad tegenstander Almere City aan met twee spitsen.
Dit in combinatie met het feit dat Almere City een fysiek sterke ploeg heeft, zorgde voor een wat rommelig spelbeeld waarin de Spartanen niet in hun spel kwamen. De ploeg van Dennis Krijgsman oogde wat onrustig aan de bal waardoor slordigheden ontstonden. Desalniettemin werd er met een 0-1 voorsprong gerust.
De tweede helft vertoonde weer precies hetzelfde spel (van beide partijen) als dat van de eerste helft. Echter kwam de O.19 na 60 minuten op de 0-2. Een strafschop in de laatste minuten bepaalde de eindstand in een 3-0 voorsprong voor de Spartanen.

You may also like...