Wedstrijdverslagen zaterdag 10 maart

Het voetbal werd deze week weer hervat. Alle complete wedstrijdverslagen aangevuld met de woorden van de trainers zijn hieronder te vinden. Veel leesplezier!
Sparta Rotterdam O.8 – Leonidas O.9
Afgelopen woensdag was een wijze les voor de jongens van trainer John van Kaam. Ze speelden de inhaalwedstrijd tegen de AV die verloren werd, doordat de O.8 niet optimaal uit de startblokken kwam. Zaterdag was het tijd voor eerherstel en dat is zonder twijfel gelukt.
De trainer verwachtte voorafgaand aan de wedstrijd al dat zijn ploeg flink onder druk gezet zou worden en instrueerde in de voorbespreking hoe hier onderuit gevoetbald kon worden. Na het eerste fluitsignaal werd meteen duidelijk dat de vermoedens van de trainer klopten, aangezien er ook daadwerkelijk met volle bak druk werd gezet op de jongste Spartanen. De Kasteelheren volgden de instructies van hun trainer op en benutten al vrij snel de ruimte die achter de verdediging ontstond, dit resulteerde in een 1-0  voorsprong.
Leonidas raakte zichtbaar van streek en begon onzekerder druk te zetten, hierdoor kwam Sparta in het gewenste spel.
Dit werd dan ook het beeld dat gedurende de rest van de wedstrijd aanhield, waardoor de Spangenaren uiteindelijk met 15-2 wonnen. De trainer sprak over “een prima overwinning” waar zijn team zeker tevreden over mocht zijn.

Sparta Rotterdam O.9 – Vitesse O.9
Dit weekeinde ontvingen de Spartanen van trainer Jim Camphens de leeftijdgenoten van Vitesse. Sparta O.9 begon niet goed aan de wedstrijd en had moeite met de scherpte van de Arnhemmers. In de laatste twee blokjes wisten de Spartanen zich te herpakken, maar konden de Rotterdammers niet voorkomen dat er totaal met 18-25 verloren werd. “We stonden vandaag in de omschakeling niet goed gepositioneerd, waardoor we in de counter vaak tegengoals kregen. We willen graag samen aanvallen, maar moeten dan ook onze restverdediging in de gaten houden. Daar gaan we de komende periode mee aan de slag”, aldus de trainer.

Sparta Rotterdam O.10 – FC Den Bosch O.10
Voor de O.10 wachtte dit weekeinde een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. De ploeg uit ‘s-Hertogenbosch door het seizoen heen bewezen een fysiek sterke eenheid te zijn waardoor er een gezonde dosis tegengas werd verwacht.
De pupillen van trainer Pjotr van der Marel vertoonden echter een sterk staaltje mentaliteit waardoor de bezoekers er niet aan te pas kwamen. Op zowel het verdedigende als het aanvallende gebied gaven de Spartanen weinig tot niets toe waardoor FC Den Bosch er geen wedstrijd van kon maken. De forse voorsprong was te verklaren door de speelstijl die de trainer hanteerde.
“Vandaag lag het accent op omschakelen naar aanvallen; direct de diepte zoeken na balverovering was het devies!”
Het equipe van trainer van der Marel vertoont al weken goed spel maar ontnam zichzelf een aantal keer een duidelijke overwinning met grote cijfers.
“Het was prachtig om de ontlading te zien in de kleedkamer, ze hadden dit seizoen nog niet met zo’n groot verschil gewonnen. Geweldige succes ervaring, aangezien we de afgelopen periode soms moeizaam scoorden.”
Verder liet de trainer weten genoten te hebben van de verdedigende acties en de topsport mentaliteit: “Ze bleven doorgaan, ondanks de ruime voorsprong.”

Sparta Rotterdam O.11 – Ajax O.11
Het team van de week, de O.11, nam het op tegen Ajax. Deze week werd getraind op de omschakeling van de verdediging naar de aanval. De Amsterdammer mochten op hun eigen helft hun gang gaan maar wanneer het Spartaanse gebied betreden werd, kon volle druk verwacht worden. Op deze manier werd Ajax gedwongen de helft van Sparta op te zoeken waardoor na balverovering de diepte gezocht kon worden in de ruimte die ontstond. De O.11 gaf weinig kansen weg maar was ongelukkig in balbezit. Ajax profiteerde hiervan en kon in de eerste twee blokjes een voorsprong opbouwen.
Na de rust werd besloten om volle druk op de Amsterdammers te zetten. Dit pakte goed uit en resulteerde in meer doelpunten. Toch kon de achterstand die in de eerste helft opgebouwd was niet weggepoetst worden waardoor de eindstand op 5-11 bleef steken.
Woensdag wacht de O.11 een revanche, dan zullen ze naar Amsterdam afreizen om daar een oefenwedstrijd te spelen. Volgende week leest u meer over de week van O.11, u houdt een uitgebreid verslag te goed van de aanloop naar deze wedstrijd.

Ajax O.12 – Sparta Rotterdam O.12
Ook trainer Mitchel van Gastel trof dit weekend Ajax, hij ging alleen op bezoek in Amsterdam. Eerder deze week trainde ook de O.12 op de omschakeling van de verdediging naar de aanval. De Ajacieden gaven gedurde de hele wedstrijd vol druk. waardoor de ruimte moeilijk werd gevonden door Sparta Rotterdam. Dit zorgde ervoor dat Ajax over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg was en was de 15-5 nederlaag dan ook terecht te noemen.

Willem II O.13 – Sparta Rotterdam O.13
Voor de mannen van trainer Dominique de Bodt stond een uitwedstrijd in Tilburg op het programma.
De Spartanen kwamen goed uit de startblokken en waren dominant aanwezig. Door de strijdlust die de O.13 wist op te brengen stond er na 20 minuten al een 0-2 voorspong op het scorebord. De wil en de bereidheid om elkaar te helpen was zichtbaar aanwezig en dat was hetgeen waar de trainer van genoot.
In de tweede helft werd de dominantie doorgetrokken en gooide Willem II het over de fysieke boeg. De Spangenaren zagen de 0-2 voorsprong in 1-3 veranderen en slaagden er niet in om deze tot 1-4 uit te breiden. Achteraf bleken de fysieke wissels zeer effectief want de Tilburgers wisten in de slotfase drie keer te scoren. Tweemaal werd er vanuit de hoge bal gescoord. De kers op de taart bestond voor Willem II uit een vrije trap die vanaf een behoorlijke afstand binnen werd geschoten.
De trainer blikte voor ons terug op de wedstrijd: “Beide helften vond ik ons beter, zowel met bal als zonder bal werd er veel arbeid verricht. We krijgen bij 1-3 een paar goede kansen om de score te verhogen naar 1-4. Dit gebeurde echter niet. Waar ik echt van baal is dat we twee keer in blessuretijd een tegendoelpunt krijgen. Dit zijn dure leermomenten voor de spelers maar ook hier moet je mee om kunnen gaan als toekomstige professional.”

PSV O.14 – Sparta Rotterdam O.14
Ruben Busé mocht met zijn ploeg naar Eindhoven om het daar tegen PSV op te nemen. De Spartanen vertoonden veel passie, maar gingen uiteindelijk strijdend ten onder.
De spelers kregen als taak mee druk te zetten op de centrale verdedigers en de nummer 6 uit te schakelen. De hoge druk resulteerde in zeker vier 100% kansen, deze belandden echter niet in het net. PSV liet zich ook gelden en wist misschien wel meer te creëren dan dat Sparta deed. “PSV zette hoog druk en daar hadden we veel moeite mee, daardoor gingen we uiteindelijk ook met een 1-0 achterstand rusten.”
In de tweede helft kwam het Spartaanse middenveld hoger te staan en werd er meer en meer onder de druk vandaan gevoetbald. De kansen stapelden zich op en de 1-1 hing in de lucht. Helaas wist PSV juist toen toe te slaan en de mokerslag uit te delen waardoor de voorsprong verdubbeld werd.
Toch gingen de hoofden niet naar beneden en ging een strijdvaardig Sparta nog opzoek naar de aansluiting. Tweemaal werd de lat geraakt maar het mocht simpelweg niet baten.
De trainer blik als volgt terug op de wedstrijd: “Zelden waren we zo matig aan de wedstrijd begonnen. Daarna ging het met de minuut beter en kwam het gewenste spel steeds dichterbij. Voor de neutrale supporter moet dit een heerlijke pot geweest zijn, want er waren over en weer een hoop kansen. De jongens zijn teleurgesteld in de nederlaag, maar van mij krijgen ze een dikke pluim voor de vertoonde passie en strijd. Het is jammer dat we onszelf niet konden belonen.”

Almere City FC O.15 – Sparta Rotterdam O.15
Brian Groeneweg ging met zijn elftal op bezoek bij Almere City FC.
De thuisploeg startte in een verdedigende formatie en al snel werd duidelijk dat er geloerd werd op de counter. Sparta was hierop ingesteld en wist door goed om te schakelen enige vorm van dreiging te voorkomen. Binnen aanvallen liet de ploeg echter wat steekjes vallen en beloonde het zichzelf niet door twee á drie grote kansen te benutten.
De tweede helft switchte de Spangenaren van formatie, waardoor het overwicht van Sparta alleen maar meer werd. Ook in de tweede helft werden meerdere kansen gecreëerd, maar de bal leek er niet in te willen.
Ondanks het feit dat er meer in had gezeten, sprak de coach met lof over zijn team: “Ik heb veel variatie, beweging, diepgang en combinaties gezien. Daarnaast wordt ook de onderlinge coaching steeds beter.”

Sparta Rotterdam O.16 – FC Volendam O.16
De jongens van trainer Ruben den Uil sloten de middag op het RMC Jeugdcomplex af.
Ze begonnen met een valse start, want na twee minuten wisten de gasten al een vrije trap te benutten. Hierna was het vooral Sparta dat de kansen creëerde, maar de gelijkmaker bleef uit waardoor er nog steeds tegen een 0-1 achterstand aangekeken werd. Het dubbeltje viel gewoonweg niet de Spartaanse kant op want naast de keeper stond ook het aluminium meerdere malen in de weg.
Kort na rust wisten de Volendammers optimaal gebruik te maken van de counter en werd er in een tijdsbestek van vijf minuten twee keer gescoord.
Tot het eind werd geprobeerd het gat te dichten, maar als klap op de vuurpijl viel ook de 0-4 nog.
“We konden in alle teamfuncties niet de kwaliteit leveren die we normaal gesproken wel leveren. Dat is balen, maar 0-4 was wel geflatteerd.” sluit de trainer af.  

FC Volendam O.19 – Sparta Rotterdam O.19
Voor het team van Dennis Krijgsman stond een mooi affiche op het programma. Zaterdag was FC Volendam de tegenstander, die met exact evenveel punten op een gedeelde eerste plek stond. Dit weekend werd dus beslist of deze situatie aanhield of dat één van de twee ploegen alleen aan kop zou gaan.
“Het begin was prima, er was viel diepgang en het initiatief lag bij ons. Al vroeg openden we de score maar na ruim een kwartier werd de stand alweer gelijk getrokken,” verklaarde de trainer.
Hierna leek de spanning toe te slaan, want het spel werd wat onrustig en de bal bleef niet lang in de ploeg. Verdedigend gold hetzelfde, waardoor de Volendammers aandrongen op de 2-1. Toch slaagden de Spangenaren het heft in eigen handen te nemen door wederom de voorsprong te pakken. Dit was echter van korte duur, want nog voor rust wist Volendam de score gelijk te trekken.
Na de rust leek de eerste helft zich te herhalen, Sparta dat het initiatief nam (en weer op voorsprong kwam), en FC Volendam dat antwoordde en de Spartanen terugdrong. In de slotfase kon de O.19 beroep doen op hun sluitpost die de rots in de branding bleek. “Een goede overwinning met veel strijd.”, aldus de trainer.

You may also like...