Wedstrijdverslagen zaterdag 13 januari

In het eerste wedstrijdweekend van 2018 presteerden de Spartanen zeer wisselend. Sommige teams speelden toernooien, hervatten de competitie, en de O.11 oefende tegen FC ‘s-Gravenzande.

Sparta Rotterdam O.8 – Sparta AV O.9
De O.8 speelde vandaag hun eerste wedstrijd na de winterstop. Trainer John van Kaam analyseert: “In het eerste blokje leken onze jongens nog niet echt op dreef. Telkens kwamen we een stapje te laat, en vooral de betrokkenheid binnen het verdedigen was ver te zoeken. In deze fase maakte de AV eigenlijk al het verschil in de wedstrijd. Gedurende de rest van de wedstrijd ging het gelijk op, maar bleef het slordig van onze kant.
Goede aanvallen werden afgewisseld met onnodig balverlies en doelpunten tegen.”

“Uiteindelijk hebben we een aantal goede dingen gezien, zoals het herkennen van 1 vs 1 en een aantal goede aanvallen waaruit gescoord werd. De foutjes die we maakten en het matig meehelpen binnen verdedigen bleef de overhand houden en daarom kunnen we toch niet tevreden zijn over de wedstrijd van vandaag.” De AV won uiteindelijk met 8-14.

Sparta Rotterdam O.9
Op het Amsterdam Youth Indoor Toernooi bij Ajax speelt de O.9 op het moment van schrijven nog wedstrijden. Trainer Jim Camphens kwam met een update. “Aanvallend spelen we behoorlijk. We creëren veel kansen uit combinaties vanaf de keeper, echt leuk om naar te kijken. We hebben wel veel moeite met scoren en samen verdedigen na balverlies. We staan dan zo aanvallend dat de tegenstander via een counter scoort. Fortuna had het amateurtoernooi gewonnen, daarom nu bij ons toernooi. Matige wedstrijd. We zijn nog zoekende naar juiste spel in de zaal en met plofbal. Tegen Vitesse was het al een een stuk beter, en hadden we eigenlijk 6-1 moeten winnen. Ik zie toch nog moeite met kansen afmaken. Tegen Genk een vrij kansloos verlies. Zij speelden een behoorlijk zaal niveau, en maakten elke counter af.” De jonge Spartanen werden uiteindelijk 8e.

Sparta Rotterdam O.10
De O.10 was vandaag actief op SPIE Tournament, een indoor toernooi 5:5 met boarding.
In de poulefase werd er gewonnen van PEC en KV Mechelen, verloren werd er van Ajax.
“De mannen moesten wennen aan het spelen met een boarding, alsmede de plofbal. Vooral de passing was hierdoor lastig te noemen”, aldus coach Pjotr van der Marel.
De trainer was vooral tevreden over de strijd die werd geleverd en het bij vlagen prima spel.
In de Champions League-Poule werd er goed gespeeld tegen PSV, maar verloren. Tegenstander Ajax was wederom een maatje te groot. Toch was de strijd nu prijzenswaardig!
De laatste potjes tegen Zulte en Vitesse werden ook nipt verloren of gelijkgespeeld. Zodoende werd de O.10 6e van de 18 ploegen.

Sparta Rotterdam O.11 – FC ‘s-Gravenzande O.12
Vanmorgen was het genieten van de energie, creativiteit en gedrevenheid van de O.11. De spelers hadden onderlinge doelstellingen om zichzelf tot het uiterste te dwingen. Goed om te zien dat er 34 goals worden gemaakt en dat de mannen zichzelf tot in de laatste minuut dwingen als team goed te blijven spelen. Volgende week de laatste wedstrijd van de competitie tegen ADO, dat kan zomaar eens een feestje worden! Of zoals de jongens zelf zeggen: #showtime!

Excelsior Rotterdam O.12 – Sparta Rotterdam O.12
Sparta Rotterdam Onder 12 speelde vandaag de laatste competitiewedstrijd en kwamen een stugge tegenstander tegen.” Vandaag waren we op zoek naar het uitspelen van de één tegen één en herkennen van het moment om de twee tegen één uit te spelen.We nemen mee dat het kijkgedrag binnen de twee tegen één sneller moet zodat we gaan herkennen wanneer we moeten spelen of dribbelen.” aldus trainer Mitchel van Gastel. De rood-witten wonnen uiteindelijk met 5-15 op bezoek bij Excelsior.

Sparta Rotterdam O.13
Op de eerste speeldag van de Eurocup in Delfzijl is de O.13 niet voortvarend begonnen. Er werd verloren van Ajax (8-2), Club Brugge (6-2) en met de nodige pech van Leicester City (2-1). De laatste wedstrijd tegen Groningen werd met 6-1 gewonnen. Morgen mogen de mannen proberen om de eer te herstellen, op de tweede dag van het toernooi in Groningen.

Sparta Rotterdam O.15 – Vitesse O.15
Op het eigen RMC Jeufgdcomplex verloor de O.15 geheel onnodig van Vitesse. In de eerste helft werden er meerdere 100 % kansen gemist. Vitesse kreeg weinig tot geen uitgespeelde kansen, maar door individuele fouten vielen de tegengoals. De bezoekers wonnen uiteindelijk met 1-2.

FC Volendam O.16 – Sparta Rotterdam O.16
De eerste competitiewedstrijd in 2018 liep de O.16 onnodig tegen een nederlaag aan op bezoek in Volendam.
In de eerste helft vergat Sparta Rotterdam op voorsprong te komen. Ze creëerden een handvol uitgespeelde kansen, maar vergaten te scoren. De thuidsploeg kwam er middels de counter een aantal keer gevaarlijk uit. Uit een omschakelmoment kwam FC Volendam op 1-0. De Onder 16 kwam nog voor rust terug middels een rake kopbal uit een vrije trap.

Na de 1-1 ruststand liet Sparta zich in het begin van de tweede helft met een vrije trap verrassen. Na de 2-1 was het Sparta dat het heft in handen nam, en FC Volendam 25 min lang naar achter drukte, maar ontbrak het in de laatste fase aan effectiviteit om de stand nog om te buigen. De eindstand bleef uiteindelijk steken op 2-1.

Sparta Rotterdam O.17 – AZ O.17
Na 25 seconden stond Sparta op achterstand, na een puntgave aanval van AZ. De Alkmaarders waren op basis van de eerste helft de beter voetballende ploeg, maar Sparta had gelijk moeten maken. Twee grote kansen werden niet verzilverd.

De tweede helft begon goed; vanuit een ingooi wist Sparta op gelijke hoogte te komen. Daarna golfde de wedstrijd heerlijk op en neer en werd het een zeer vermakelijke wedstrijd. Ook nu had Sparta de beste kansen, maar wist de keeper een kopbal vanuit een vrije trap fantastisch te pareren.De eindstand bleef 1-1. “Op basis van het veldspel terecht, op basis van de kansen hebben wij onszelf tekort gedaan vandaag.” vond trainer Paul Simonis.

Roda JC O.19 – Sparta Rotterdam O.19
De ploeg van trainer Dennis Krijgsman zegevierde met 1-4 in Kerkrade. Na een voorsprong in de eerste helft maakten de Limburgers vlak na rust nog wel gelijk, maar uiteindelijk liepen de Spartanen uit naar een 1-4 zege.

You may also like...