Wedstrijdverslagen zaterdag 16 december

In dit laatste weekend voor de winterstop kwamen niet alle teams in actie, maar viel er genoeg spektakel te zien bij de wedstrijden van de jeugdteams!

 


Vitesse O.9 – Sparta Rotterdam O.9
De talenten van Sparta Rotterdam O9 gingen vandaag op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Vitesse voor de laatste competitieronde voor de winterstop. In de vroege morgen werd de wedstrijd op een spekglad veld om 9:30 uur begonnen.

Trainer Jim Camphens was zeer tevreden over de laatste 2 blokjes op beide veldjes. “In de eerste 2 blokjes hadden we moeite om de 2 tegen 1 goed uit te voeren. De bal gleed hard door, waardoor ons combinatie spel niet lukte.” Beide blokjes gingen dan ook verloren. “De laatste 2 blokjes werden op beide veldjes overtuigend gewonnen, waardoor we uiteindelijk totaal zowel in potjes (5-5) als in doelpunten (14-14) gelijk speelden tegen Vitesse”, aldus de trainer.

FC Den Bosch O.10 – Sparta Rotterdam O.10
Vandaag reisde de O10 af naar ‘s Hertogenbosch voor hun laatste competitiewedstrijd. Op een zeer lastig te bespelen veld kwam de .O10 moeizaam uit de startblokken. “We konden niet omgaan met de druk van Den Bosch, die zeer gedreven begonnen. Ik was verre van tevreden over het uitspelen van de 2:1 en onze beleving”. Na twee zeer matige potjes kwam de O10 beter in haar spel en met meer dwang naar voren kwamen de talenten meer voor de goal van de Boschenaren. “Het verschil tussen onze tegenstander en Sparta Rotterdam lag vandaag in de beleving”, vertelde coach Pjotr van der Marel na afloop. De wedstrijd eindigde in 14-19.

NAC O.11 – Sparta Rotterdam O.11
Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop, maar de eerste met scheidsrechters. Dit leverde een 3-18 overwinning op voor de Spartanen. Trainer Wouter an Alphen vertelt hoe zijn spelers er met de zege vandoor gingen.  “Omgaan met de scheidsrechters was een nieuwe ervaring en voor sommige een goed leermoment. Binnen aanvallen hebben de spelers de poortjes goed bespeeld en geprobeerd uit de duels te blijven. Met zweetbandjes gaven wij de spelers extra individuele opdrachten ‘1x raken, scoren uit voorzet en verkeerde been etc.”

Feyenoord O.13 – Sparta Rotterdam O.13
Vanmorgen stond de Rotterdamse kraker op het programma tussen de nummers 1 en 2. Het was een wedstrijd met fases waarbij het over en weer ging. Feyenoord begon dominanter dan Sparta en maakte in de 3e minuut de 1-0. Na 10min spelen keken de Spartanen tegen een 2-0 achterstand aan. Sparta bleef doorgaan waarmee ze bezig waren en kwam sterk terug. Ze scoorden na 10minuten ook 2keer waardoor de stand weer in evenwicht was. 1minuut voor rust schiet Feyenoord vanaf 20 meter van het doel een vrije trap binnen en de ruststand is dan ook 3-2.

Na rust begon Sparta erg dominant en liet voetballend zien wat ze kunnen! Feyenoord had moeite met de positiewisselingen die Sparta deed maar hield zich wel staande door geen tegendoelpunten te krijgen. Sparta speelde erg aanvallend maar creëerde niet veel kansen waardoor de gelijkmaker uit bleef. Feyenoord profiteerde van deze ruimte in de omschakeling en heeft ook in de tweede helft niet veel kansen nodig om te scoren en beslissen de wedstrijd op een einduitslag 4-2..

Sparta Rotterdam O.14 – Vitesse O.14
De ploeg van Ruben den Uil speelde vandaag 1-1 tegen Vitesse. Op het RMC Jeugdcomplex diende er gewonnen te worden om aanspraak te maken op het officieuze kampioenschap.

Sparta Rotterdam O.16 – Excelsior O.16
FC Twente had in theorie nog de kans om bij de eerste zeven te eindigen, waardoor ze na de winterstop in de winnaarspoule zouden worden ingedeeld. Echter waren het de bezoekers die in de beginfase de toon zetten. Binnen vijf minuten kwam Sparta uit een schitterende aanval op voorsprong. Kort daarna kreeg Sparta nogmaals de kans om de score te verdubbelen. Centraal stond vandaag het aanvallen, dit was, door veel diversiteit in fase 1 en 2, goed te zien in de eerste vijftien minuten. Na de openingsfase kwam de wedstrijd meer in evenwicht waarin FC Twente snel de spits in wilde spelen en vanuit de tweede bal wilde voetballen. Dit resulteerde in kleine kansen, maar niet tot een gelijkmaker.

In de tweede helft kwam de O.16 via een vrije trap op 0-2. Na de 0-2 speelde FC Twente alles of niets en stuurde de centrale verdediger door naar de aanvalslinie. Na de tactische omzetting scoorden de gastheren snel de aansluitingstreffer. Na de 1-2 kantelde de wedstrijd deels in het voordeel van FC Twente. De bezoekers kregen wel veel ruimte achter de laatste linie van FC Twente, maar verzilverden enkele grote kansen niet. FC Twente scoorde uit een omschakelmoment waarin Sparta de wedstrijd eigenlijk op slot moest gooien. Na de 2-2 werd het een open wedstrijd, waarin de bezoekers de grootste kansen kregen. In de slotfase werd terecht de bevrijdende 2-3 gescoord. In de blessuretijd waren er geen grote kansen meer en werd 2017 met drie punten afgesloten.

FC Emmen O.17 – Sparta Rotterdam O.17
De O.17 had vandaag een opdracht: winnen. Bij winst zouden zij zich verzekeren van plaatsing bij de top 8.

Trainer Paul Simonis vertelt zijn belevingen: “FC Emmen, zoals wij het ook op de beelden hadden gezien, beperkte zich tot verdedigen.
Daar hadden wij de eerste helft ook veel moeite mee om doorheen te komen. Het balbezitpercentage was 75/25 in het voordeel van ons, maar echt goede kansen kregen wij niet. De tweede helft voetbalde de ploeg beter, en zag je duidelijk tekenen van vermoeidheid bij Emmen er insluipen. Na de bevrijdende 0-1 ging het rap en liepen wij snel uit naar 0-3.”

PSV O.19 – Sparta Rotterdam O.19
De O.19 speelde vandaag de laatste wedstrijd uit tegen PSV . Er moest gewonnen worden om kans te behouden op de winnaarspoule. Ook dan was het afwachten wat Vitesse en sc Heerenveen zouden doen. Na de gewonnen wedstrijd en het vertoonde spel van vorige week tegen Feyenoord was dit haalbaar. Alleen, dan moest wel alles kloppen, en dat bleek al snel niet het geval. PSV was op alle fronten de bovenliggende partij en liet de bal makkelijk rond gaan, zonder echt tot grote kansen te komen. “Zelf kregen we 2 kleine kansen. Over de gehele wedstrijd hadden we teveel simpel balverlies. Verkeerde keuzes en verliezen van persoonlijke duels zorgden ervoor dat we geen grip op de wedstrijd konden krijgen en zo PSV het initiatief lieten. Door veel beweeglijkheid bij middenvelders en buitenspelers was het lastig voor ons om het team compact te houden en de posities bezet te houden. Te weinig coaching en soms ook bereidheid om vuile meters te maken. Na een 1-0 ruststand, was er nog wel hoop op een resultaat . Al vrij snel werd deze hoop te niet gedaan door nog een tegendoelpunt. In de 72 minuut kwamen ze op 3-0. Blak voor tijd wisten we toch iets terug te doen. Na een prima pass werd de bal met een schitterende volley in de vere bovenhoek geprikt, een wereldgoal. Twee minuten later leverde balverlies een tegengoal op en werd de eindstand op het scorebord gezet: 4-1.” zo analyseerde trainer Dennis Krijgsman.

You may also like...