Wedstrijdverslagen zaterdag 18 maart.

Vandaag hebben onze jeugdelftallen weer gespeeld. Hieronder de verslagen.

Oude Maas O.9 – Sparta Rotterdam O.8
De jongste talenten uit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam gingen vandaag op bezoek bij Oude Maas O9. De Spartanen begonnen slordig aan de wedstrijd. Oude Maas kwam al snel op voorsprong. Na 20 minuten spelen gingen beide teams naar de kleedkamers met een 2-1 voorsprong voor Oude Maas O9. In de rust bespraken de Spartanen samen met trainer John van Kaam wat er goed ging en waar ze in de tweede helft mee aan de slag moesten. De Spartanen begonnen gretig aan de tweede helft. We gingen vaker op zoek naar de 2 tegen 1, wat ons veel kansen opleverde. Uiteindelijk wisten de Spartanen een 2-1 ruststand om te buigen naar een 2-4 overwinning.

Sparta Rotterdam O.9 – ADO Den Haag O.9
Sparta Rotterdam O9 ontving vandaag de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. De Spartanen van trainer Jim Camphens begonnen goed aan de wedstrijd. Met flitsende combinaties kwamen we vaak voor het doel van de tegenstander. Echter, stond de Haagse doelman een Spartaans doelpunt vaak in de weg. Na 45 minuten spelen stond Sparta Rotterdam O9 met 3-1 voor. In de laatste 15 minuten werd ADO Den Haag gevaarlijk met veel druk vooruit en veel energie binnen het aanvallen. De Spartanen hadden het hier zichtbaar moeilijk mee en kwamen niet meer voetballend onder de Haagse druk uit. ADO Den Haag wist vervolgens 6 doelpunten te scoren, waardoor zij uiteindelijk met 3-7 wonnen. Een leerzame wedstrijd voor de Spartanen.

Sparta Rotterdam O.10 – Fc Utrecht O.10
Vandaan stond de wedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. De werkpunten waren  binnen het verdedigen zorgen dat Utrecht niet door de as kon aanvallen. We merkten dat het lastig aanvallen was tegen de leeftijdsgenoten uit Utrecht. Een goede organisatie van de tegenstander zorgde voor weinig ruimte, en Sparta konden hier niet voldoende mee omgaan. Zeer leerzaam dus voor de Spartanen van Pjotr van der Marel en gasttrainer Tom Hesselink. De individuele kwaliteit zorgde uiteindelijk voor het verschil: 20-9                                                       Brabant United O.11 – Sparta Rotterdam O.11
De O.11 speelde vandaag 11:11. Een oefenwedstrijd tegen Brabant United. Het werd een waar doelpuntenfestijn. “Een goede veldbezetting en enorme drive zorgde voor de grote score,” aldus coach Dominique de Bodt. 2-19 was de eindstand.

ADO Den Haag O.12 – Sparta Rotterdam O.12
Vandaag werd er bij de O12 voor het eerst twee keer 8:8 en twee keer 11:11 gespeeld. De kleine vormen gingen gelijk op. Veel kansen voor beide partijen. Waar trainer Jerrel Leeuwin zeer content was over het verdedigende aspect. (Snel klein en iedereen betrokken) Was coach Mitchel van Gastel tevreden over het aanvallende gedeelte. (Veel beweging van de spelers om vrij te komen). De 11:11 maakte het verschil; 4:5 was de eindstand met een flitsende eindpartij van onze O12.                                                             ADO Den Haag O.13 – Sparta Rotterdam O.13.                                Op deze zaterdagochtend stonden de Spartanen aan de aftrap op het Haagse zuiderpark. Voordat men wel goed of wel begonnen was keek men tegen een 1-0 achterstand aan na een counter van ADO. Sparta drong aan en kon helaas niet voorkomen dat ADO middels een vrije trap op 2-0 kwam. Na rust kwam men snel op 2-1 en namen de kansen op de 2-2 toe, deze viel helaas niet meer.

Sparta Rotterdam O.15 – AZ O.15
Voor de o.15 stond er vandaag een thuiswedstrijd tegen AZ op het programma. Er is gekozen om vanuit een ander systeem te starten waarin tijdens het verdedigen de focus werd gelegd op een compact georganiseerde organisatie.

De bezoekers begonnen vanaf de start met volle druk op de verdediging van de gastheren en waren nadrukkelijk opzoek na eerherstel van de verloren wedstrijd van vorige week tegen AFC. Dit resulteerde vroeg in de wedstrijd de 0-1 voorsprong voor AZ. Sparta was niet direct onder de indruk en speelde vanuit een compacte organisatie aanvallend voetbal. Ondanks dat er voldoende ruimtes op de buitenkanten lagen in de eindfase, werd hier niet optimaal van geprofiteerd. Maar desondanks kreeg Sparta de betere mogelijkheden gedurende de eerste helft.

In het tweede bedrijf, dat werd gekenmerkt door meer balbezit voor Sparta zat de gelijkmaker in de lucht. AZ had tijdens de opbouw geen antwoord op de goed verdedigende Spartanen die veel ballen op eigen helft onderschepten. In het tweede blok van de tweede helft kwam Sparta ook terecht op gelijke hoogte. Een strijdvaardig Sparta had na de gelijkmaker meer controle over de wedstrijd en breidde de score uit naar een dik verdiende 3-1 overwinning.


                                                             Ajax O.16 – Sparta Rotterdam O.16.  Op de toekomst stonden vandaag onze boys hun mannetje. Middels dode spelmomenten werd het 2-0 voor Ajax. Nog voor rust kwam Sparta via een fantastische vrije trap op 2-1. In het begin van de 2e helft kwam Sparta wat meer aan voetballen toe, dit leidde niet tot kansen. Deze waren er wel aan de Amsterdamse zijde, Ajax kwam op terechte 3-1 voorsprong. Dit was tevens de eindstand.

You may also like...