Wedstrijdverslagen zaterdag 2 december

Spectaculaire wedstrijden deze week, met tegenstanders als Willem II, PSV en Excelsior. Onder strenge winterse omstandigheden moesten de Spartanen zich staande zien te houden.

 

Sparta Rotterdam O.8 – Xerxes DZB O.9
Vanmorgen vroeg speelde de jongste Spartanen hun thuiswedstrijd op Het Kasteel. Flink ingepakt tegen de kou (-3) begonnen ze goed aan de wedstrijd, met als doelstelling het druk zetten bij balverlies en het omsingelen van de tegenstander aan de bal met minimaal 2 spelers. Naar mate de wedstrijd vorderde begonnen de eerste traantjes te vloeien door de kou en dat was goed te merken aan het spel. Het werd telkens net niet. Te zacht inspelen, niet voluit duelleren, foute keuzes binnen 2-vs-1 of 1-vs-1. Tevens werden er wederom te veel kansen om zeep geholpen. Goed om te zien was dat de intenties en ideeën goed waren, alleen het uitvoeren en de keuzes op de beslissende momentje waren niet goed. Sparta Rotterdam O.8 verloor de wedstrijd dan ook met 4-11.

Sparta Rotterdam O.9 – Ajax O.9
In oktober werd met 57-10 verloren van Ajax. Trainer Jim Camphens vertelt hoe deze editie van Sparta Rotterdam – Ajax verliep. “Vandaag hadden we aan de voorkant dan ook de uitslag totaal los gelaten (zoals voor ons altijd), en zijn we per blokje twee doelen gaan opstellen, zodat we ondanks de uitslag wel succesbeleving hadden en dus ergens om speelden. De doelen per blokje maakten de spelers voor elk blokje onderling zelf. Na 1 minuut kwam de aanvoerder deze aan mij vertellen en gingen de boys aan de slag.

Eerste blokje begonnen we onwijs goed. We zakten wat verder terug en kwamen met z’n allen in de as om de ruimte klein te maken en na balverovering snel vooruit te spelen. We wonnen met 2-1 en speelden op het andere veldje 3-3 gelijk. Belangrijker nog: alle doelstellingen werden behaald in de eerste ronde!”

“Ronde 2 en 3 hetzelfde spelbeeld. Ajax ging door het inzakken van ons van grote afstand schieten en wist zo te scoren. Wij zakten iets te ver in waardoor we niet gevaarlijk konden worden. Beide wedstrijden werden nipt verloren, maar wederom werd op beide speelvelden in ronde 2 en 3 de vooraf bepaalde doelen gehaald! In het laatste blokje konden we het helaas niet meer volhouden en werd de uitslag flink. Doelstellingen werden toen ook helaas niet gehaald.”

“In totaal werd er met 30-9 verloren, maar voor ons nog veel belangrijker was het verschil met de vorige wedstrijd tegen Ajax. We bleven door gaan, haalden de doelen per blokje bijna altijd en er was plezier ondanks de grote totaaluitslag. Ajax was individueel technisch, motorisch en fysiek verder, maar we zijn wel dichterbij gekomen.”

Willem II O.10 – Sparta Rotterdam O.10
Vandaag reisden de Spartanen van coach Pjotr van der Marel af naar Tilburg. Onder barre omstandigheden werd er gespeeld tegen Willem II.“Vandaag stond in het teken van de omschakeling naar aanvallen. Maar bovenal wilden we dat de ploeg zeer agressief zou beginnen! Als staf hadden we besloten om de gehele wedstrijd niks te coachen. Kijken hoe de spelers daar mee om zouden gaan.” De O.10 startte inderdaad furieus en de eerste twee blokjes waren dan ook van een prima niveau. “Door de kou konden we dit niet helemaal vasthouden, maar ben zeer tevreden over het getoonde spel! Gaaf om te zien hoe de spelers omgingen met de stilte rond het veld…Sommige handelingen worden minder: omschakelen, agressief verdedigen. Maar het positie kiezen en het spelen van de 2 tegen 1 kon mij bekoren!” Uiteindelijk zegevierde de formatie van trainer Van de Marel met 12-25.

PV EHV/GIL – Sparta Rotterdam O.11
Op een slecht bespeelbaar veld vond trainer Wouter van Alphen dat hij het beste Sparta Rotterdam van het seizoen had gezien.” Knap hoe de spelers omgingen met de weerstand van PSV en het veld, waar ze als team een fantastisch positiespel lieten zien. Door de ruimtes zo groot mogelijk te maken en de poortjes te bespelen, werden er 24 goals gemaakt.” De eindstand was 8-24 en daar waren de mannen maar wat blij mee.

Sparta Rotterdam O.12
Een vrij weekend voor de spelers van trainer Mitchel van Gastel.

Excelsior O.13 – Sparta Rotterdam O.13
Sparta Rotterdam O.13 begon aanvallend met veel beleving aan het Rotterdams onderonsje tegen Excelsior. De Spartanen waren veel aan de bal maar creërden weinig kansen. De Spartanen kregen het voor elkaar om vooral op de helft van Excelsior te voetballen en gingen verdiend met een 0-2 voorsprong de rust in. Excelsior kreeg in de tweede helft wat goede kansen en maakte ook verdiend de 1-2. De mannen van de O.13 bleven spelen hoe ze wilden spelen en trokken verdiend de eindstand 1-3 naar zich toe.

”We begonnen goed op een lastig en glad veld. In dit soort wedstrijden willen en kunnen we het spel maken aan de bal en dat deden we gelukkig ook. Ik vond ons dominant in de 1e en 2e fase. Het stapje waar het vandaag om ging was ook de dominantie op de helft van de tegenstander richting doel van de tegenstander. We waren dit wel maar voor mijn gevoel kunnen we dit nog beter, juist in dit soort wedstrijden. Dit had ook te maken met het compacte spel van Excelsior.” aldus trainer Dominique de Bodt.

“We moeten beter omgaan met bepaalde ruimtes zodat we meer kansen kunnen creëren en wellicht meer doelpunten maken. Dit is iets wat ik vandaag te weinig heb gezien. Ik ben tevreden over de speldominantie en we gaan aankomende week weer lekker aan de slag met het volgende accent.”

Sparta Rotterdam O.14 – De Graafschap O.14
Sparta Rotterdam O.14 speelde een rommelige eerste helft, waarin snel balverlies werd geleden, en weinig kansen werden gecreërd. De accenten afgelopen 2 weken waren:
* 3e man creeëren (rug naar goal tegenpartij = bal laten vallen)
* Continu vrijlopen om aangespeeld te kunnen worden

De mannen liepen continu vrij, alleen niet slim ten opzichte van elkaar. De speelruimte werd daardoor niet altijd optimaal benut en dus bespeeld. De voorsprong kwam tot stand uit een corner. De wedstrijd was spannend zonder dat Graafschap echt gevaarlijk werd en kansen creërde. Na rust een uitstekend kwartier, waarin een paar goede uitgespeelde kansen werden gecreërd en de 2-0 werd gescoord.
De Graafschap scoorde vlak voor tijd 2-1, wat tevens eindstand de eindstand was.

Sparta Rotterdam O.15 – Ajax O.15
De competitiewedstrijd tussen deze twee ploegen stond afgelopen dinsdag al op het programma. Dit weekend is was het team van trainer Brian Groeneweg dus vrij. De Amsterdammers wonnen met 0-3 op het RMC Jeugdcomplex.

Sparta Rotterdam O.16
Trainer Tim Roest en zijn mannen waren vrij dit weekend.

PEC Zwolle O.17 – Sparta Rotterdam O.17
In het stadion van PEC Zwolle werd deze wedstrijd gespeeld op een spekglad veld. De wedstrijd begon dan ook van beide kanten vrij slordig vanwege het veld. PEC was meer aan de bal, en dat gold eigenlijk voor de gehele wedstrijd. Sparta Rotterdam was wel levensgevaarlijk bij standaard situaties en omschakelmomenten, en op basis van de kansen een verdiende voorsprong voor de rust. Een afgeslagen corner werd goed ingebracht en viel zonder dat iemand hem raakte bij de tweede paal binnen. Na rust was de thuisploeg nog nadrukkelijker aan de bal,
maar Sparta speelde, zonder zelf goed te voetballen aan de bal, zeer gedisciplineerd. Gedurende de hele wedstrijd hebben wij dan ook slechts enkele mogelijkheden weggegeven. Aan de andere kant hadden wij zeker nog de score verder moeten opschroeven, maar in de afronding was Sparta slordig.

Sparta Rotterdam O.19 – Willem II O.19
Een belangrijke wedstrijd met het oog op de winnaarspoule. Sparta Rotterdam O.19 moest winnen om in zicht te blijven. Trainer Dennis Krijgsman blikt terug op het duel: “De eerste helft heel slordig en onrustig in balbezit. Creëerde hier weinig kansen. Tegenstander Willem II had veel snelheid voorin en probeerde met diepgang gevaarlijk te worden. Dit konden we redelijk goed pareren, maar het vervolg was dan vaak weer slordig en leidde te snel weer tot balverlies. Konden dus niet echt grip krijgen op de wedstrijd . De tweede helft wat meer druk naar voren om toch wat meer af te dwingen. Helaas mistten we nog een 1 op 1 kans, want verder kregen we niet echt grote kansen. Door meer vooruit te spelen lieten we wel meer ruimte in de rug. Door de snelheid van de buitenspelers konden we een aantal keren gevaarlijk worden, maar na een ongelukkig moment komen we op 0-1 achterstand. Een Spartaan krijgt de bal verkeerd op zijn voet bij het wegwerken vlak voor het doel en schiet hem in eigen doel. In de eindfase konden we helaas niets meer forceren.
Door dit resultaat wordt de winnaarspoule een hele moeilijke opgave en zijn we mede afhankelijk van de concurrentie.”

You may also like...