Wedstrijdverslagen zaterdag 24 maart

Dit weekend toonde Sparta Rotterdam zijn ware kwaliteiten. Zo wisten zowel de O.9 als de O.10 een heel mooi resultaat neer te zetten tegen een stadgenoot, zorgde de O.8 voor het eerste puntverlies van zijn tegenstander en doet de O.19 nog volop mee om de titel. In de onderstaande nabeschouwing blikken we samen met de trainers terug op de afgelopen speelronde!


Sparta Rotterdam O.8 – HOV/DJSCR O.9 (7-7)
De zaterdag werd wederom afgetrapt door de jongste Spartanen van trainer John van Kaam. Op Het Kasteel werd de O.8 geconfronteerd met een fysiek sterke tegenstander die nog geen punt had verspeeld. Toch liet Sparta zich niet uit het veld slaan en slaagden ze erin een goede wedstrijd te spelen.
Vanaf het eerste fluitsignaal toonde de kleinste Kasteelheren hun kwaliteiten en waren ze de bovenliggende partij. Een combinatie van samenspel en individuele klasse zorgde voor een hoop kansen, die niet altijd werden benut. De tegenstander maakte slim gebruik van de lange bal en toonde scherpte op de momenten dat Sparta Rotterdam balverlies leed.
Het was moeilijk om het betere team te benoemen, aangezien dat gedurende de wedstrijd heen en weer schommelde. HOV/DJSCR was op fysiek gebied de sterkste, en Sparta kwam er voetballend beter uit.
Ondanks het gelijkspel, zag de trainer toch een hoop punten waar hij blij mee is. “Als trainer ben ik erg trots op de jongens. Ze trekken de goede lijn door en beginnen te begrijpen wanneer passeren gepast is en wanneer niet. Ook krijgen ze het onder de knie om onder de druk van de tegenstander vandaan te spelen. Helaas lukt het scoren nog niet altijd, maar met deze inzet en het vertoonde spel gaat dat zeker goed komen!”

Feyenoord O.9 – Sparta Rotterdam O.9 (17-19)
Vandaag gingen de Spartanen van trainer Jim Camphens op bezoek bij stadsgenoot Feyenoord. Stipt om 10.30 uur begonnen de Spartanen met veel passie aan de wedstrijd. Na vier blokjes van 15 minuten wisten de talenten van Sparta O.9 de spannende wedstrijd winnend en zetten ze een 17-19 einduitslag op het scorebord.
Trainer Jim Camphens was na afloop trots op zijn spelers. “Deze week zijn we aan de slag gegaan met de omschakeling. Na balverlies wilden we de bal direct weer afpakken door hoog druk te zetten. Daarnaast wilden we in de omschakeling bij balverovering snel de diepte achter de laatste linie van Feyenoord benutten. We hebben meerdere malen gescoord uit de omschakeling door direct de diepe bal te hanteren, en hebben met veel strijdlust verdedigd om te winnen. Als dat dan lukt tegen een prima tegenstander, mogen we daar absoluut trots op zijn.”

Sparta Rotterdam O.10 – Excelsior O.10 (29-19)
En ook voor de pupillen van Pjotr van der Marel stond er een derby op het programma. Zij namen het op hun beurt thuis op tegen de leeftijdgenoten van Excelsior.
De coach wilde inspelen op hetgeen waar het uit bij Excelsior beter kon: “Het accent lag op het omschakelen naar verdedigen. Daar kregen we in de uitwedstrijd veel goals door tegen. Toch wist Excelsior ook vandaag een aantal toe te slaan met de counter.”
Verder kreeg de O.10 hulp van twee spelers van de O.9. De trainer sprak vol lof over hen en de rest van het team. “Met twee spelers uit de O.9 kwamen we prima uit de startblokken. Werkpunt blijft voor ons om continue aanspeelbaar te zijn. Ben wel heel tevreden over de inzet van de spelers, ook als het soms even tegenzat, hier hebben we nog wel wat hulp bij nodig. Kortom, een welverdiende overwinning!” 

FC Utrecht O.11 – Sparta Rotterdam O.11 (16-9)
De Spartanen van Wouter van Alphen hadden dit weekend een zware wedstrijd voor de boeg. Uit bij FC Utrecht werden ze geconfronteerd met een uiterst fitte tegenstander. Deze gesteldheid bleek later ook de doorslag te geven in de wedstrijd.
In het eerste blok hadden de Spangenaren de controle over de wedstrijd en wisten ze goed te anticiperen op de loopacties van de tegenstander. In het tweede blok zagen de spelers in dat de loopacties van hun tegenstanders een patroon zat. Hierdoor werden de aanvallen eruit gehaald en kwam Sparta zelf tot scoren. 
Het derde blok was echter het kantelpunt van de wedstrijd. Waar bij de Spartanen de vermoeidheid toesloeg, deed FC Utrecht er een schepje bovenop. Hierdoor bleef het speelveld niet meer compact en wist FC Utrecht de ruimtes die ontstonden te benutten. 
De trainer ziet de nederlaag als wijze les: “Volgende week gaan we bij PSV op bezoek. Daar gaan we proberen om het drukzetten vol te houden en zullen we het speelveld kleiner moeten houden.”

Sparta Rotterdam O.12 – FC Twente O.12 (13-11)
Het team van trainer Mitchel van Gastel kreeg zaterdag bezoek uit het Oosten van het land. Op het RMC Jeugdcomplex werd een stug FC Twente getroffen.
Het begin mocht er wezen want de spelers van Sparta Rotterdam toonden een hoge dosis strijdlust en deden er alles aan om met elkaar in balbezit te komen. De tegenstanders speelden op de counter en dat was iets waar rekening mee gehouden moest worden. De momenten om mee naar voren te gaan moesten gekozen worden, en daar slaagden de Rotterdammers bij vlagen dan ook in. Dit zorgde ervoor dat de uiteindelijke stand op 13-11 werd bepaald. 

FC Den Bosch O.13 – Sparta Rotterdam O.13 (0-3)
Het Sparta van Dominique de Bodt ging in Brabant op bezoek bij FC Den Bosch. Daar werd een goede pot op de mat gelegd waar misschien wel meer in had gezeten.
De Rotterdammers begon sterk en dominant aan de wedstrijd en kwamen in de 7e minuut al op voorsprong. Vlak voor rust wisten de Spangenaren nog een mentale tik uit te delen door de ruststand te bepalen op 0-2.
In de tweede helft verslapte het equipe van de Bodt niet en bleef het dominant en compact. Dit zorgde ervoor dat de score werd uitgebouwd tot 0-3. Hierna werden er nog een hoop mooie aanvallen opgezet die niet werden benut, maar wel een beter lot hadden verdiend.
“Beide helften vond ik ons beter, zowel aan de bal als zonder de bal stonden we goed op het veld. Als team én individu zijn we kwalitatief veel verder. Wel moeten we leren betere keuzes te maken wanneer de tegenstander compact staat opgesteld.
Ook nu stonden we in de rust 0-2 voor en gelukkig konden we hier volwassen mee omgaan. We zullen leren van de wedstrijd van vandaag en gaan deze week weer stappen maken om zo een betere voetballer te worden =”, aldus trainer Dominique de Bodt.

Sparta Rotterdam O.17 – NEC/FC Oss O.17 (3-1)
Zaterdag trof de ploeg van Paul Simonis voor de tweede keer binnen een week NEC/FC Oss. Het verleden wijst uit dat de Spangenaren het altijd lastig hebben met deze tegenstander. De afgelopen wedstrijd was hier een voorbeeld van toen met 1-0 werd verloren. Dit weekend ging het de Spartanen echter beter af en werd er revanche genomen.
Sparta begon degelijk aan de wedstrijd en gaf de tegenstander geen adem. Door de hoge druk en de scherpte op het moment dat de Rotterdammers niet in balbezit waren kwam NEC/FC Oss niet in hun spel. Hierdoor konden de bezoekers geen gebruik maken van de gevreesde counters. Nog voor rust kwamen de Kasteelheren op voorsprong. Ze verzuimden het om het nog voor rust te beslissen, aangezien er wel degelijk kansen waren op de 2-0 en 3-0.
Na de rust pakte de thuisploeg het spel als uit de eerste helft weer op en dit resulteerde in een verdubbeling van de voorsprong. Kort daarna wisten de bezoekers plots de aansluitingstreffer te vinden waardoor het slot van de wedstrijd toch nog spannend werd. Er werd desalniettemin een einde aan de spanning gemaakt toen de O.19 vlak voor het laatste eindsignaal de derde goal binnenschoot. Dit zorgde voor een eindstand van 3-1.

Sparta Rotterdam O.19 – FC Volendam O.19 (1-0)
Van te voren werd al aangekondigd dat de ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en FC Volendam de nodige spanning kon opleveren. Qua verliespunten staan beide ploegen gelijk waardoor ze alle twee nog meedoen in de race om de titel.
Vanaf de start van de wedstrijd probeerde de O.19 het initiatief te nemen door ver van het doel af te verdedigen en de tegenstander daar onder druk te zetten. Hier slaagden de Spartanen bij vlagen in.
In de opbouw was het vinden van de vrije man het struikelblok, terwijl dit wel de intentie was voorafgaand aan de wedstrijd.
Het verdere verloop van de wedstrijd ging gelijk op. Toch bleven de punten op Het Kasteel doordat de keeper van Volendam tien minuten voor tijd verrast werd door een schot in de bovenhoek.

You may also like...