Wedstrijdverslagen zaterdag 25 maart

Hierbij de verslagen van de vandaag gespeelde wedstrijden.

Sparta Rotterdam O.8 – VV Hekelingen O.9
Vandaag de thuiswedstrijd op ‘tKasteel tegen Hekelingen. Van begin af aan een dominerend Sparta, waarbij veel kansen werden gecreëerd en een aantal keer paal en lat werd getroffen. De 1-0 voorsprong was dan ook dik verdiend en had meer kurnen zijn. Tweede helft schoten de Spartanen van John van Kaam weer uit de startblokken en al snel stond er een 6-1 voorsprong op het bord, uiteindelijk werd het 9-3 voor Sparta O8. “Binnen aanvallen ben ik dik tevreden, we kunnen nog veel groeien in het duelleren en het sneller klein maken”, aldus de coach.

Sparta Rotterdam O.9 – NEC/FC Oss O.9
Sparta Rotterdam O9 ontving vandaag de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss. Op het zonovergoten RMC Jeugdcomplex domineerde de Spartanen van trainer Jim Camphens de volledige wedstrijd. “Binnen aanvallen waren we deze wedstrijd op zoek naar de 2 tegen 1, om zodoende altijd in een overtel te komen. Binnen het verdedigen wilden we vandaag binnen 3 seconden de bal weer veroveren. Hier waren we na afloop zeer tevreden over”. De talenten van Sparta Rotterdam wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 21-4. Volgend weekend spelen de Spartanen een tweedaags internationaal toernooi op Texel.

Sparta Rotterdam O.10 – Ajax O.10
Vandaag kwam Ajax op bezoek op RMC Jeugdcomplex. Het werd een fantastische voetbalstrijd. In de eerste twee potjes van 15 minuten waren de beide O10 ploegen zeer gelijkwaardig aan elkaar. Kansen over en weer, maar bovenal was de intensiteit van de teams prachtig om te zien. In het derde partje werd het verschil gemaakt en liep Ajax uit. Sparta kwam nog terug in laatste minuten, maar dit mocht niet baten. Een goed leermoment voor de Spartanen van Pjotr van der Marel, die vandaag probeerden om Ajax vanaf het begin vast te zetten. Eindstand 10-17

Sparta Rotterdam O.11 – Willem II O.11                                                

O.11 mocht het vandaag opnemen tegen de leeftijdsgenoten uit Tilburg. Blokje 1,3 en 4 werden gedomineerd door de Spartanen zowel binnen het aanvallen als het verdedigen. Blokje 2 ging gelijk op.

De spelers waren vandaag actief bezig met het creëren van de 2vs1 op helft tegenstander wat resulteerde in een hoop kansen.

“Ik ben tevreden over de inzet, het spelplezier en het blijven creëren van de 2vs1 situatie. Hieruit ontstond vaak veel ruimte wat resulteerde in kansen. Stapjes blijven maken als individu om de situatie te herkennen en uiteraard de ‘juiste’ keuze te maken wat een mooie uitdaging is voor deze leeftijd.
Komende maandag hebben ze gelukkig weer nieuwe momenten om hierin te ontwikkelen”. Aldus de trainer van Sparta Rotterdam O.11.

Sparta Rotterdam O.11 won deze wedstrijd met 8-2.

Brabant United O.12 – Sparta Rotterdam O.12
De wedstrijd voor de Spartanen van Mitchel van Gastel werd vrijdagavond afgelast.

Sparta Rotterdam O.13 – JVOZ O.13
Om 12.00 uur werd er op veld 2 afgetrapt tegen een van onze opleidingspartners.
Jvoz speelde in een 1-4-4-2 formatie wat voor een aftastend begin zorgde. De O13 schakelde over naar een 1-3-4-3 formatie, dit zorgde voor meer rust in de ploeg.  Naarmate de 1e helft vorderde werd het spel in de teamfuncties beter en kregen we meer grip, dat resulteerde in een aantal kansen. De tweede helft trok de ploeg van Brian Groeneweg de wedstrijd naar zich toe. Een 3-0 winst, met drie prima uitgespeelde goals.

ADO Den Haag O.14 – Sparta Rotterdam O.14
Spartanen O14 spelen grandioze 1e helft in zonovergoten Den Haag.

1e helft creëerde O14 veel 100 en 200% kansen, vlak voor rust kwam de ploeg dik verdiend op 0-1 voor. Na de rust werd het snel 0-2, waarna ADO een slippertje afstrafte en de spanning terug bracht:1-2. Beide teams gingen daarna sneller opportunistisch voetballen, waren slordig in balbezit en creerden weinig uitgespeelde kansen meer. Eindstand ADO-Sparta O14: 1-2

Sparta Rotterdam O.15 – Groningen O.15
Op een zonovergoten sportcomplex Nieuw Terbregge werd er om 12.00 uur afgetrapt tegen FC Groningen O15 voor de kwartfinale in het bekertoernooi. De Spartanen kwamen goed uit de startblokken en scoorden met het hoofd vanuit een corner binnen. Niet veel later kwamen de bezoekers alweer op gelijke hoogte door balverlies tijdens de opbouw van Sparta. Na de gelijkmaker was de wedstrijd in balans, de Spartanen kregen nog enkele goede mogelijkheden, alsook de bezoekers om met een voorsprong de rust in te gaan.

In de tweede helft nam Sparta meer initiatief in balbezit en creëerden vanaf de zijkanten enkele kansen maar kwamen in de eindfase steeds een teenlengte te kort. De goed georganiseerde bezoekers werden steeds gevaarlijker vanuit de omschakeling en kwamen dan ook op een voorsprong. (1-2) Sparta kreeg nog een grote kopkans die rakelings naast ging. FC Groningen had de mogelijkheid om de wedstrijd in een eerder stadium op slot te gooien. Ondanks de druk van de gastheren kwam men niet verder dan alleen wat kleine mogelijkheden zo eindigde na het fluitsignaal van de goed fluitende scheidsrechter het bekertoernooi in de kwartfinale.

Sparta Rotterdam O.16 – SDZ O.16
Vandaag trad de onder 16 aan tegen SDZ uit Amsterdam. Onze mannen waren duidelijk een maatje te groot voor de tegenpartij en wonnen vrij eenvoudig met 5 – 0. Puntje van kritiek was de uitvoering in de laatste fase. Coach Paul Simonis: “We zijn slordig omgesprongen met de kansen die we hadden, dit nemen we weer mee naar volgende week.”

Almere City O.17 – Sparta Rotterdam O.17
Vandaag speelde de O17 in het Yanmar stadion tegen Almere City O17. De eerste helft was vanuit Sparta matig. Binnen het verdedigen was het nog acceptabel, maar aan de bal erg onrustig. Het lukte niet om de bal lang in de ploeg te houden. Vlak voor rust werd een overtreding op Abdul Sankoh bestraft met een penalty. Dezelfde Abdul benutte de penalty en zorgt voor een ruststand van 0-1.

De tweede helft was een stuk beter. Het lukte nu wel om de bal in de ploeg te houden en vanuit dit balbezit gevaarlijk te worden. In de 62ste minuut verdubbelde Sparta de score. Vanuit een goede aanval werd de voorzet van Jason Noslin van dichterbij binnen geschoten door Brad van der Hoeven. Even later kwam Almere City via een goed ingeschoten vrije trap op 1-2. 6 minuten voor tijd besliste Sparta de wedstrijd. Jason Noslin gaf een diepe bal voor op Mohamed Sankoh die de 1-3 inkopte en de belangrijke 3 punten veilig stelde.

Coach Demi Xanthopoulos na de wedstrijd: “Voor de komende weken blijft het zaak om binnen het aanvallen goed om te gaan met het balbezit”.

You may also like...