Wedstrijdverslagen zaterdag 5 mei

Afgelopen weekend kwam de O.9 in actie in Frankrijk, speelde de O.19 hun kampioenswedstrijd en werkte de O.11 de enige thuiswedstrijd af. Lees verder voor de nabeschouwing van het afgelopen weekend!


Sparta Rotterdam O.8: Danny Bakker Cup
De onder de O.8 deed onder leiding van trainer John van Kaam mee aan de eerste editie van de Danny Bakker Cup in Den Haag. De acht poulewedstrijden werden daar overleefd, waardoor de kwartfinale tegen WV HEDW wachtte. Deze werd gewonnen en zo was de halve finale een feit. Hier hield het echter op voor de jongste Spartanen. In de halve finale werd er verloren, en ook de troostfinale kon niet winnend worden afgesloten. Uiteindelijk werden zij dus vierde.

Sparta Rotterdam O.9: Torcy Cup
Voor de O.9 van coach Camphens stond een leuke trip op de planning! Zij vertrokken vrijdag namelijk met de Thalys naar Parijs om daar deel te nemen aan de Torcy Cup. Daar werden op zaterdag de poulewedstrijden gespeeld en de O.9 behaalde de volgende resultaten.

Sparta Rotterdam O.9 – US Colomiers: 1-1
Sparta Rotterdam O.9 – Torcy: 14-0
Sparta Rotterdam O.9 – Benfica: 0-4
Sparta Rotterdam O.9 – Paris: 0-3
Sparta Rotterdam O.9 – Troyes: 0-1

De poulefase werd hiermee overleefd waardoor op zondag de finalepoule wachtte met onder andere Chelsea, Montpellier en UJS Toulouse. De eerste wedstrijd in deze finalepoule werd met 1-0 gewonnen van Esperance Paris. De tweede wedstrijd tegen Montpellier werd met 1-1 gelijk gespeeld. Van Chelsea werd vervolgens met 3-4 verloren en ook tegen organisator Torcy werd verloren. Hierdoor behaalde de Spartanen uiteindelijk een knappe derde plek!

Sparta Rotterdam O.11 – NEC/FC Oss O.11
De enige wedstrijd op het RMC Jeugdcomplex werd dit weekend afgewerkt door de Spartanen van Wouter van Alphen. Zij stonden om 10:00 uur tegenover de leeftijdgenoten van NEC. Sparta liet vooral in de beginfase zien ontzettend opgelucht te zijn dat er weer gevoetbald mocht worden. Het begrip ‘samen’ stond dan ook echt centraal tijdens de wedstrijd. Zowel in de verdediging, als tijdens het aanvallen stond er een echt team. Door de goede druk, in combinatie met snelle aanvallen, keek tegenstander NEC al vroeg tegen een achterstand aan. De voorsprong van de Spangenaren werd uiteindelijk uitgebouwd tot een 17-8 overwinning. Trainer van Alphen was achteraf zeer te spreken over zijn team: “Vandaag zag je echt dat de jongens het elkaar gunden. Er werd telkens op het juiste moment voor de twee tegen één situatie gekozen.”
Woensdag treffen Sparta en NEC elkaar weer, dan gaat de O.11 het niveau uit de eerste twee blokjes proberen door te trekken naar de rest van de wedstrijd.

Vitesse O.12 – Sparta Rotterdam O.12
De spelers van trainer van Gastel waren de eerste Spartanen die het zaterdagochtend tegen Vitesse opnamen. De O.12 was bezig aan een uitstekende reeks, maar leek uit het ritme te zijn geraakt na een week rust. Het spel dat vertoond werd had weinig weg van het spel dat de O.12 kan spelen. Daarnaast was Vitesse erg fel, wat ervoor zorgde dat er met 10-5 verloren werd. 

PSV O.13 – Sparta Rotterdam O.13
De omstandigheden waren afgelopen zaterdag schitterend voor de O.13. Zij speelden onder een felle zon en omringd door de natuur op De Herdgang tegen de leeftijdgenoten van PSV. De bezoekers startten goed en creëerden vanaf het eerste fluitsignaal meteen al veel kansen. Na ruim een halfuur wisten de Spangenaren terecht op voorsprong te komen. Deze werd niet meer uit handen gegeven. Trainer de Bodt blikte achteraf terug op de wedstrijd.
“Beide helften vond ik ons goed voetballen en merkte je dat we als team en individu een goede ontwikkeling te pakken hebben. Dit soort wedstrijden zijn dan ook een mooie meetmomenten! Ik ben tevreden maar vooral ook trots op mijn spelers. We werkten hard. Met én voor elkaar. Daarnaast speelden we goed samen en straalden we uit dat we hier drie punten wilden halen. Jammer dat we niet de 0-2 maken, maar we winnen nu al twee keer verdiend van PSV. Hierdoor weten de jongens zichzelf te belonen met een tweede plaats.”, Aldus trainer Dominique de Bodt.

Vitesse O.14 – Sparta Rotterdam O.14
Het equipe van trainer Ruben Busé ging net als de Spartanen van de O.12 bij Vitesse op bezoek. Zij wisten grote delen van de wedstrijd te domineren, maar vervielen uiteindelijk weer in het probleem waar de O.14 wel vaker mee kampt dit seizoen: een degelijke pot spelen, maar uiteindelijk met lege handen staan. Waar de Spartanen moeite hadden met de één op één,  gingen de Arnhemmers een stuk effectiever om met de kansen waardoor de wedstrijd in hun voordeel uitviel.
De trainer liet achteraf het volgende weten: “Ik kan weer hetzelfde riedeltje afgaan zoals de laatste wedstrijden en complimenten geven en krijgen voor het getoonde spel, maar op het hoogste niveau zullen we toch moeten leren om beter met de kansen om te gaan.”

Roda JC O.16 – Sparta Rotterdam O.16
Voor de mannen van trainer Ruben den Uil stond een flinke reis op het programma. Zij gingen op bezoek in Kerkrade, bij Roda JC. De trainer besloot Roda te bestrijden met een 1-4-4-2 opstelling en dit pakte, vooral in de eerste helft, goed uit. “De eerste helft was fantastisch. We zaten overal bovenop en speelden zeer compact. We creëerden wel acht kansen, terwijl de tegenstander niet verder kwam dan twee.”, aldus trainer den Uil. Van deze acht kansen, werden er twee omgezet in een goal. Hierdoor werd er met een 0-2 voorsprong gerust.
Na de rust kwam Roda snel terug door een corner om te zetten in een goal. Sparta liet zich echter niet uit het veld slaan en zette het creëren van kansen voort. Uiteindelijk wist de O.16 nog één keer te scoren waardoor de eindstand op 1-3 werd bepaald.

Willem II O.19 – Sparta Rotterdam O.19
Spanning en sensatie in Tilburg afgelopen weekend. Daar nam koploper Sparta Rotterdam O.19 het op tegen de directe concurrent Willem II. Een overwinning van de Spangenaren zou betekenen dat ze kampioen zouden worden.
In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. De thuisploeg was in de beginfase gevaarlijk uit spelhervattingen, terwijl Sparta de overhand nam naarmate de eerste helft vorderde. Dit zorgde er dan uiteindelijk ook voor dat er gerust ging worden met een 0-0 tussenstand op het scorebord.
De tweede helft probeerde de Rotterdammers het niveau op te pakken wat eind eerste helft werd bereikt. Dit lukte niet volledig, waardoor er moest worden overgegaan op strijd. Tegenstander Willem II ging mee in dit spel, wat ervoor zorgde dat er weinig kansen werden gecreëerd. Hierdoor bleef de eindstand op 0-0 haken. Sparta behoudt hiermee de voorsprong van twee punten waardoor het aankomende dinsdag alsnog kampioen kan worden, uit bij NAC Breda.  

You may also like...