Wedstrijdverslagen zaterdag 6 mei

Hieronder, zoals u van ons gewend bent, de wedstrijdverslagen van de vandaag gespeelde wedstrijden.

Sparta Rotterdam O.8
De jongste Spartanen zijn dit weekend actief op het Dolce Toernooi in Belgie.

Sparta Rotterdam O.9
De O.9 heeft dit weekend een toernooi vlakbij Parijs: Torcy Tournament.

Sparta Rotterdam O.10 – ADO Den Haag O.10
De O.10 speelde vandaag een aantal 8:8 wedstrijdjes om kennis te maken met deze andere spelvorm. Er was besloten om vijf keer 15 minuten te spelen. De Rotterdammers begonnen furieus aan de wedstrijd. In de eerste twee potjes werd al snel het verschil gemaakt.
Coach Pjotr van der Marel: “Vandaag stond in het teken van het door bewegen na je actie, aangezien we hier de hele week op getraind hadden. Met dit accent gingen ze uitstekend om! Ik zag dat de jongens aan de slag waren om na een snelle 1 tegen 1, de 2 tegen 1 op te zoeken.” Eindstand: 16-0

Sparta Rotterdam O.11 – FC Utrecht O.11 (KNVB)
De O.11 meldde zich vanmorgen net als de O.12 in Zeist. Na een warm welkom en weerzien met voormalig onderbouw coördinator Jorg van der Breggen, mochten de Spartanen van Dominique de Bodt (op een fantastische grasmat) aantreden tegen Fc Utrecht.
“Prachtige omstandigheden voor onze jongens en een ervaring rijker. Hopelijk lopen er hier in de toekomst nog veel Spartanen rond”, sprak de coach na afloop.
Ook hier werden de spelers ingedeeld per geboortemaand, en speelden alle teams tegen elkaar.

Sparta Rotterdam O.12 – AZ O.12 (KNVB)
Vandaag speelde de O.12 in Zeist op de Campus van de KNVB tegen AZ. De 8:8 wedstrijden werden gespeeld op geboortemaand. Zo werden er twee teams gemaakt: een jong en een oud team.
De eerste twee potjes speelde “jong” tegen “jong”, en “oud” tegen “oud”. De beiden teams van AZ waren hier wat dominanter binnen aanvallen. “De spelers van AZ konden wat beter met de ruimtes omgaan, ik vond het wel geweldig om te zien dat onze Spartanen niet opgaven. Het overwicht was voor AZ, maar resulteerde niet in grote kansen”, aldus coach Mitchel van Gastel.
In de laatste twee wedstrijden trok team “oud” de wedstrijd wat meer naar zich toe. “Ik heb genoten van de energie van mijn ploeg, wat speelde onder geweldige omstandigheden (veld, accommodatie) !”. Eindstand 4-7
foto van Jorg van der Breggen.

Sparta Rotterdam O.13 – NEC/FC Oss O.13
Na een prima start van de O.13 (grote kans al na 10 seconden), pakte de ploeg van Brian Groeneweg goed door. Er werden in de eerste helft meerdere kansen gecreëerd. De coach over de eerste helft: “Ik vond dat we een licht overhand hadden in de eerste helft, maar ook wat rommelige momenten.”
Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet. Mogelijkheden waren er voor de Spartanen, maar het net werd helaas niet gevonden. Eindstand: 0-0

Brabant United O.14 – Sparta Rotterdam O.14
De ploeg van Ruben den Uil reisde vandaag af naar Den Bosch, om op het Sportpark de Vliert aan te treden tegen Brabant United. Het werd een eenvoudige middag voor de O.14, die na een bliksemstart met 0-2 voor kwam. Den Uil: “Voor rust lieten we Brabant United nog onnodig terugkomen in de wedstrijd, zodoende gingen we met een gelijke stand de kleedkamer in”.
Na rust herpakte de Spartanen zich om snel uit te lopen naar een 2-5 eindstand. Hierdoor is de O.14 gedeeld koploper met Fc Utrecht, die een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Sparta Rotterdam O.15 – VVV O.15

Vandaag stond op het zonovergoten Terbregge de wedstrijd tegen VVV op het programma. Met 6 o.14 spelers in de basis had Sparta in de eerste helft weinig te vrezen van VVV. Met 2 goede goals en een beetje geluk bij de pogingen van VVV stond er een 2-0 ruststand op het bord. Na rust was het VVV dat de beste mogelijkheden kreeg wat resulteerde in 1 tegengoal. Van Sparta zijde was het erg slordig in de 2e helft en waren wij niet meer in staat om tot scoren te komen.

Eindstand 2-1

ADO Den Haag O.16 – Sparta Rotterdam O.16
In het eerste bedrijf werd de O.16 van coach Paul Simonis veelal afgetroefd door een gretig ADO.
De coach hierover: “ADO won zijn persoonlijke duels, en we lieten het op sommige momenten echt afweten”. Ondanks dat er wel genoeg kansen gecreëerd, leidde ADO met 4-1 bij rust.
In de tweede helft probeerden de Spartanen de score nog te veranderen. “Helaas waren we niet bij machte om de rust te bewaren, en kansen te creeeren”. ADO kon zodoende moeiteloos overeind blijven, en werd er niet meer gescoord. Eindstand 4-1

Sparta Rotterdam O.17 – NEC/FC Oss O.17
O17 speelde vandaag een thuiswedstrijd op Het Kasteel tegen NEC/FC Oss O17.
Vanaf het eerste fluitsignaal was Sparta de bovenliggende partij, de eerste 20 minuten waren van Sparta kant heel goed te noemen. In de 9e minuut werd een geweldige actie van Wout Heemskerk binnen geschoten door Sergio Tremour. In de loop van de eerste helft zakte het niveau echter in en werd Sparta vooral in balbezit onzorgvuldig. Ondanks dat een terecht 1-0 ruststand.

De tweede helft begonnen de Spartanen prima. Na een onprofessionele actie van een der Spartanen volgde er een rode kaart. De daaropvolgende vrije trap schoot NEC beheerst binnen. De rest van de tweede helft heeft Sparta zich met 10 man voornamelijk moeten beperken tot verdedigen en de snelle omschakeling. Lang leek een puntje of wellicht meer haalbaar tot Sparta vlak voor tijd een corner voor kreeg. NEC verwerkte de corner en en scoorde vanuit een snelle omschakeling alsnog de late 1-2.

Coach Demis Xanthopoulos: “Uiteindelijk was vandaag NEC de meeste gelukkige en heeft Sparta dit onnodige verlies helaas voor een groot deel aan zichzelf te wijten”.

Ajax O.19 – Sparta Rotterdam O.19
Het oudste team van onze jeugdopleiding was vandaag actief op het complex van Ajax, de Toekomst. Na een ruststand van 1-0 liepen de Amsterdammers uit naar een 3-0 score.

You may also like...