Wedstrijdverslagen zaterdag 7 april en zondag 8 april

Het competitievoetbal is na alle Paasdrukte van afgelopen weekend weer van start gegaan. De O.19 zorgde voor een knap resultaat tegen de koploper en de O.15 liet zich na alle drukte (Japan-trip én Rotterdam Football Cup) niet uit het veld slaan in Volendam. Lees de onderstaande nabeschouwing voor de verslagen van alle wedstrijden van dit weekend!


Neptunes-Schiebroek O.9 – Sparta Rotterdam O.8
De jongste Spartanen van John van Kaam trapten dit voetbalweekend af met een uitwedstrijd tegen Neptunes-Schiebroek. Daar begon de O.8 wat afwachtend aan de wedstrijd. Uiteindelijk verviel de O.8 in het gewenste spel en zetten ze een bijpassend resultaat neer. Achteraf liet de trainer weten meer goals te willen scoren. Desondanks was hij erg tevreden: “Na het eerste blokje gingen de jongens door waar ze de afgelopen weken mee bezig zijn. Goed samenspel, veel passeren en snel vooruit denken tijdens balverovering.”

Sparta Rotterdam O.9 – Ajax O.9
Sparta Rotterdam O.9 ontving zaterdag de leeftijdgenoten van Ajax voor de laatste thuiswedstrijd van de Twin Games-competitie. De Spartanen begonnen gretig aan de wedstrijd en waren feller dan de Ajacieden. In het eerste blokje werd dan ook gewonnen van de Amsterdammers. Hierna kwam Ajax terug in de wedstrijd en lag het niveau dicht bij elkaar. Waar het op de ene helft van de Twin Games uiterst spannend was, drukte Ajax zijn stempel op de wedstrijd op de andere helft. Toch deinsden de Spangenaren niet terug waardoor er een overwicht in het slot werd gecreëerd. Al met al kon de opgelopen achterstand niet meer worden weggepoetst, maar was er een tevreden trainer na afloop. “Vooral binnen het verdedigen en de omschakeling naar de aanval waren we vandaag sterk. Ajax heeft tot nu toe alles gewonnen met grote uitslagen, maar vandaag hebben de Spartanen het hen met een behoorlijke dosis werklust behoorlijk lastig gemaakt.”

Willem II O.10 – Sparta Rotterdam O.10
Zaterdag traden de pupillen van trainer Pjotr van der Marel aan tegen Willem II. Ondanks het feit dat zijn equipe op gras speelde, veranderde er weinig aan het spel. De trainer liet dan ook weten hier tevreden over te zijn. Toch kreeg hij niet de O.10 te zien die het kan zijn. “Na een geweldige midweekse wedstrijd tegen Vitesse, was het vandaag een beetje tam. ik heb helaas niet dezelfde beleving gezien als woensdag. Daarnaast hadden we flink wat moeite met het uitspelen van de twee tegen één situaties. Hier gaan we deze week flink mee aan de slag!”

Sparta Rotterdam O.11 – PSV O.11
Het team van trainer Wouter van Alphen trof afgelopen zaterdag de leeftijdgenoten van PSV voor de tweede keer in een week. Op De Herdgang werd een 11-13 overwinning afgedwongen. Deze zaterdag wilde de trainer meer kansen creëren. Dit moest gebeuren door het veld breed en groot te houden. Dit strijdplan werd de eerste drie blokjes naar behoren uitgevoerd. Naast kansen, werd gedurende de hele wedstrijd ook een man meer gecreëerd. Deze factoren zorgen er dan ook samen voor dat er wel 20 keer werd gescoord. “Volgende week gaan we proberen dit niveau ook in het vierde blokje door te drukken.”, aldus de trainer.

Roda JC O.13 – Sparta Rotterdam O.13
De O.13 reisde dit weekend af naar Kerkrade. Daar stond hen een lastige wedstrijd te wachten tegen een stug Roda JC. In beide helften was het Sparta dat de boventoon voerde. Het creëren van kansen ging de Rotterdammers echter minder goed af: “Ons baltempo was te laag en we maakten vaak verkeerde keuzes aan de bal. Ook in kleinere ruimtes dan gewend moeten we zodanig kunnen domineren dat we meer kansen gaan creëren om doelpunten te maken.”, aldus coach de Bodt.
Ondanks het verdedigende spel van Limburgers, wist Roda toch op voorsprong te komen. Hier ging Sparta niet mee akkoord. In de tweede helft werd een sterk staaltje inzet getoond, waardoor de achterstond werd omgebogen in een voorsprong. Daardoor kwam Sparta Rotterdam toch nog met een overwinning thuis.

Sparta Rotterdam O.14 – FC Utrecht O.14
De laatste weken kampt het team van trainer Ruben Busé met een probleem. De tegengoal wordt namelijk te snel geïncasseerd. Ook afgelopen zaterdag was dit het geval, waardoor er na een minuut speeltijd al een 0-1 achterstand op het scorebord stond genoteerd. Dit slappe begin werd gecompenseerd met een Sparta dat het initiatief nam en het balbezit domineerde. Er werden echter geen grote kansen gecreëerd en de bezoekers uit de Domstad wisten ook nog eens de 0-2 te maken vanuit een tegenstoot.
Na de rust kwam er een gretig Sparta uit de kleedkamer dat direct gas gaf. Utrecht had geen antwoord op deze druk en incasseerde dan ook een tegendoelpunt. Deze werd echter afgekeurd. Toch bleef het initiatief in de handen van de Rotterdammers. De trainer blikte liet achteraf het volgende weten: “De tweede helft hebben we er alles aan gedaan en speelden we echt heel goed. Het is alleen aan onszelf te wijten dat we geen goal maakten. Dat is het enige wat ik de jongens in de tweede helft kan verwijten. We verliezen de wedstrijd in het begin en dat is doodzonde.”

FC Volendam O.15 – Sparta Rotterdam O.15
De O.15 van trainer Brian Groeneweg kwam na een aantal welverdiende rustdagen in actie tegen FC Volendam. Het feit dat de spelers van de O.15 een zes-daagse trip naar Japan vrijwel direct opvolgde met een drie-daags toernooi in Rotterdam, hakte er bij een aantal spelers in. Toch lieten de Spartanen in Volendam zien dat ze zowel op individueel gebied, als in teamverband, ontzettend zijn gegroeid. Gedurende de hele wedstrijd werd het spel dan ook gedomineerd door de bezoekers. Trainer Groeneweg wist zijn team gevarieerd te laten scoren. Het eerste doelpunt was een uitgespeelde goal door de opbouw vanuit achteruit. De tweede goal was het resultaat van hetgeen waar de afgelopen weken op getraind is, namelijk het vinden van de middenvelders die zich in het zestienmetergebied melden. De derde goal was dan weer een doelpunt vanuit de omschakeling. Na een wonderschone pass over zo’n 40 meter, wist de spits rustig te blijven en ook de derde goal in het net te leggen.

Sparta Rotterdam O.16 – PEC Zwolle O.16
Het elftal van trainer Ruben den Uil sloot de middag op het RMC Jeugdcomplex af tegen PEC Zwolle. In de eerste helft was PEC dominanter waardoor ze ook meer kansen wisten af te dwingen. Toch kwam de O.16 naarmate de wedstrijd vorderde meer in zijn spel en kwam er grip op het actieve middenveld van de Zwollenaren. Bovendien wist de thuisploeg nog voor rust op voorsprong te komen. Na de rust ontbrak het aan scherpte bij de Spangenaren en werden er twee tegendoelpunten weggegeven. Ook in de aanval wilde het niet vlotten en werden twee grote kansen niet benut. Daar kwam dan ook nog eens de 1-3 bovenop. Uiteindelijk moesten de Kasteelheren de wedstrijd ook nog met een man minder afsluiten waardoor de 1-4 onontkomelijk was. De wedstrijd sluit zich aan op hetgeen dat al een aantal weken speelt bij de ploeg van trainer den Uil. Het scoren gaat lastig en de tegendoelpunten worden op zijn tijd te makkelijk geïncasseerd. Dit is dan ook hetgeen waar de focus op zal liggen de aankomende weken.

Sparta Rotterdam O.17 – Ajax O.17 
Koploper en kersverse Future Cup winner Ajax kwam deze zaterdag op bezoek in Het Kasteel. De overwinning van de Amsterdammers op hun thuistoernooi leek voor verzadiging te hebben gezorgd. Ajax begon gemakzuchtig en ongeïnspireerd aan de wedstrijd. De Kasteelheren begonnen daarentegen bevlogen aan de wedstrijd. In de eerste helft werd er na balverlies hoge druk gezet, zodat de tegenstander geen ruimte kreeg iets met de bal te doen. Dit zorgde er dan ook voor dat de Rotterdammers met een 2-0 voorsprong gingen rusten.
Na de rust zakten de Spartanen in. Dit resulteerde in een overschot aan balbezit voor de Amsterdammers. Toch konden zij niet veel met dat gegeven, aangezien de thuisploeg zeer gedisciplineerd en agressief verdedigde. De genadeklap werd uitgedeeld toen de Spangenaren in de 55e minuut een counter benutten en ook de 3-0 erin schoten. Ajax deed in de blessuretijd nog wel wat terug, maar kwam niet verder dan de 3-1.

De Graafschap O.19 – Sparta Rotterdam O.19 (2-0)
Het elftal van Dennis Krijgsman kwam dit weekend op zondag in actie. Zij gingen op bezoek in Doetinchem en namen het daar op tegen de leeftijdgenoten van De Graafschap. Door een wat slaperige start, kwam de O.19 al binnen een minuut op achterstand. Aan het einde van de eerste helft slaagden de Spartanen er in hun afspraken na te komen en werd er een behoorlijk aantal goede kansen gecreëerd. Echter ontbrak de scherpte om deze kansen om te zetten in doelpunten.
In de tweede helft hadden de bezoekers de touwtjes in handen, maar verzuimden ze er alsnog in de kansen die ze kregen af te maken. Na een uur wisten de Superboeren de voorsprong ook nog eens te verdubbelen door een vrije trap te benutten. “Het is doodzonde dat je op deze manier de punten laat liggen. Ook in de eindfase hadden we genoeg kansen om dichterbij te komen.
De O.19 laat een mooie kans liggen om verder uit te lopen op concurrentie.”

You may also like...