Wedstrijdverslagen zaterdag 9 december

Een aantal mooie wedstrijden dit weekend, met een aantal opvallende uitslagen. Lees snel de wedstrijdverslagen voor een inzicht in de wedstrijden.

 

Zestienhoven O.9 – Sparta Rotterdam O.8
Deze wedstrijd werd afgelast.

Sparta Rotterdam O.9 – ADO Den Haag O.9
De wedstrijd tussen Sparta Rotterdam O.9 en ADO Den Haag O.9 is geëindigd in een 15-15 gelijkspel. Trainer Jim Camphens  genoeg te vertellen in de nabeschouwing. “We hadden een goede start, waarin we veel 2-tegen-1 situaties creërden, maar wat ongelukkig waren in de afronding. Beide teams waren gelijkwaardig aan elkaar, een terecht gelijkspel. We hadden vandaag vooral moeite om gezamenlijk de as dicht te maken en vanuit daar druk op ADO te zetten. Nu kon ADO er regelmatig onderuit spelen.”

Sparta Rotterdam O.10 – PSV GIL O.10
Deze wedstrijd werd afgelast.

Sparta Rotterdam O.11 – Willem II
In de thuiswedstrijd tegen het Tilburgse Willem II zegevierde de formatie van trainer Wouter van Alphen met 21-5. “Vanmorgen binnen aanvallen heeft de O.11 zich bezig gehouden met het bespelen van de poortjes. Hoe kunnen we de poortjes groter en kleiner maken en wanneer speel ik er doorheen? Binnen verdedigen had 1 team het wat moeilijker, omdat ze zonder keeper moesten spelen.
Dat leverde hele leuke aanvallen op en maar 2 tegengoals.”

ADO Den Haag O.12 – Sparta Rotterdam O.12
Op bezoek bij ADO Den Haag verloor de ploeg van trainer Mitchel van Gastel met 8-5. Sparta Rotterdam had moeite om de vrije man te vinden en optimaal de ruimte te vinden, en kwamen daardoor te veel in de duels. Ook was ADO een stuk feller dan de O.12, zo benadrukte de trainer.

Sparta Rotterdam O.13 – NAC O.13
De wedstrijd tussen de O.13 en NAC O.13 was er een die eindigde in 1-1. De Spartanen kregen het voor elkaar om op 1-0 te komen door hard werken. In dezelfde minuut lag de bal er ook weer aan de andere kant in en was de stand gelijk, 1-1. De Spartanen bleven ook de tweede helft spelen hoe ze wilden spelen en creëerden wat kansen aan het einde van de wedstrijd. Sparta Rotterdam kon in de allerlaatste minuut nog de winst binnen slepen, maar het schot ging helaas naast het doel van NAC. Echter waren de grote kansen voor NAC begin tweede helft.

”We begonnen goed tegen een fysiek NAC die veelal alle ballen naar voren schoten en ons onder druk wilde zetten. In dit soort wedstrijden willen en kunnen we het spel maken aan de bal en dat deden we te weinig naar mijn gevoel. We waren hierin te weinig met elkaar aan de slag in fase 2+3 waardoor we weinig kansen creëerden. NAC creëerde meer kansen dan ons en wij hadden de betere momenten gecreëerd om de winst binnen te slepen, maar tevergeefs.” aldus trainer Dominique de Bodt.

“Ik denk 1-1 een terechte uitslag en het kon ook beide kanten opgaan. Ik vond onszelf niet de beleving hebben die we moeten hebben. Deze beleving had ik wel afgelopen week gezien op de trainingen. We moeten beter omgaan met bepaalde situaties en daar lering uittrekken. Hier gaan we komende week aandacht aan geven zodat we met een goed gevoel de komende twee wedstrijden ingaan voor de winterstop.”

Ajax O.14 – Sparta Rotterdam O.14
De O.14 speelde vandaag een topper uit bij Ajax. Op het veld was dit te zien ook. Na een klein halfuur stond het 3-0. 3 goals uit 4 kansen, dus een dodelijk effectief Ajax. Trainer Ruben den Uil evalueerde de wedstrijd: “Accenten lagen deze week binnen omschakelen aanvallen-verdedigen. De spelers probeerden, wilden wel, maar Ajax bezat over het algemeen meer slimheid en kwaliteit, waardoor zij ondanks snelle omschakeling toch onder druk konden uit voetballen. De tweede helft zelf een paar goede kansen gecreerd en gescoord. Ik ben tevreden over hoe spelers tot laatste minuut op zoek waren naar het maken van een goal, en dus met elkaar bleven aanvallen, verdedigen en omschakelen.”

sc Heerenveen O.15 – Sparta Rotterdam O.15
Uit bij sc Heerenveen traden de Spartanen van trainer Brian Groeneweg om 11:00 uur aan tegen de Friezen. Na op een 0-2 voorsprong te zijn gekomen, vergaten de Rotterdammers de wedstrijd in het slot te gooien, ondanks meerdere mogelijkheden. In de slotfase scoorden de gastheren tweemaal en sleepte zo nog een gelijkspel uit het vuur.

Sparta Rotterdam O.16 – Excelsior O.16
Vandaag stond het laatste thuisduel van 2017 voor de O.16 op het programma. De leeftijdsgenoten uit Kralingen waren vandaag de tegenstander. De bezoekers waren nog in de race om bij de eerste zeven te eindigen voor de play-offs, al was dit niet direct terug te zien in de openingsfase. Sparta Rotterdam toonde meer initiatief in balbezit en creërde dan ook enkele kansen, alleen waren ze in de eindfase niet altijd even gelukkig. Door hoge druk van Sparta hadden de bezoekers ook een probleem met de opbouw, en Sparta Rotterdam kwam dan ook terecht op voorsprong uit een corner. Niet veel later kwamen de bezoekers ook vanuit een corner op gelijke hoogte. Na dit doelpunt was er een rommelige fase waarin beide teams moeite hadden om de bal langdurig in balbezit te houden. Het slotstuk van de eerste helft was weer voor Sparta, vanuit een tweetal mooie aanvallen werd het 2-1 en 3-1.

Na de theepauze was Sparta heer en meester op het veld. Ondanks dat het buiten ijskoud was, straalde het spel van de Spartanen vuur uit. Vanuit de kansen werden ook de doelpalen veelvuldig getest, maar uiteindelijk werd er uitgelopen naar 4-1. Verdedigend werd er goed samengewerkt, waardoor er weinig tot niets werd weg gegeven. De gastheren controleerden de wedstrijd en speelden op een geconcentreerde en agressieve manier naar het einde van de wedstrijd.

Sparta Rotterdam O.17 – Feyenoord O.17
Op vrijdagavond al namen de spelers van de O.17 het op Het Kasteel op tegen Feyenoord. In een spannend duel trokken de Feyenoorders uiteindelijk aan het langste eind en wonnen met 3-4.

Feyenoord O.19 – Sparta Rotterdam O.19
Op Varkenoord revancheerden de Spartanen van de O.19 zich voor het verlies van de O.17 een dag eerder met een 1-3 winst op Feyenoord. Nog een kleine kans op de winnaarspoule, dus moest er vandaag en zal er volgende week gewonnen moeten worden.
Trainer Dennis Krijgsman was trots op zijn ploeg en analyseerde de wedstrijd: “We begonnen de wedstrijd niet zo scherp zoals we hadden afgesproken; Op het scherpst van de snede en op het randje spelen. We verloren teveel persoonlijke duels en waren slordig in balbezit. Na een klein kwartier kwam Feyenoord op een 1-0 voorsprong via wederom een eigen doelpunt van ons. Gelukkig weten we ons gedurende de eerste helft te herpakken en weten wat kansen te creëren. Net voor rust komen we op gelijke hoogte. Na de rust trekken we de lijn van einde eerste helft door en spelen we een prima helft met goede energie en strijdlust. Na ruim een kwartier komen we op voorsprong door in een diepe bal te blijven geloven en de tegenstander het moeilijk te maken. De Spartaan ontfrutseld 2 tegenstanders de bal en weet ook prima de keeper te passeren en 1-2 binnen te schuiven. We hebben verdedigend de organisatie goed staan waardoor we nauwelijks in de problemen komen. Zelf komen we er nog aantal keren prima uit en resulteerde in de bevrijdende derde treffer na een mooie aanval.Prima overwinning in deze stadsderby en trots op de ploeg.”

You may also like...